Zupa prowansalska z francuskim serem • przepis • składniki • przygotowanie
Chrupiące jarzyny, kremowy ser pavé i esencjonalny bulion łączą się w lekkiej, delikatnej zupie prowansalskiej. Przygotuj ją, wykorzystując sprawdzony przepis Karola.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZESMAŻAMY WARZYWA
Bulion przelewamy do garnka.
GOTUJEMY ZUPĘ
Bulion z warzywami zagotowujemy i gotujemy ok. 5-7 minut, aż warzywa lekko zmiękną.
ZAPRAWIAMY ZUPĘ
Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Zmniejszamy ogień. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, zioła prowansalskie i pieprz.
PODAJEMY ZUPĘ
Gotową zupę podajemy z cząstkami cytryny lub bagietką pokrojoną w plasterki i przesmażoną na patelni. Z wierzchu dekorujemy listkami pietruszki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1800,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
450,2 kcal
Tłuszcz
20,4 g
Węglowodany
53,1 g
Błonnik
16,7 g
Białko
16,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Twisty serowe z ciasta francuskiego
Serowe twisty to przekąska idealna na imprezę. Smakuje doskonale także razem z dipami.

Piersi kurczaka zapiekane w sosie z jabłkiem i serem
Piersi kurczaka zapiekane w sosie z zaskakującym dodatkiem w postaci plastrów jabłka i miękkiego, francuskiego sera pavé. Spróbuj, jak smakuje to wyjątkowe danie!

Faszerowana dynia piżmowa
Faszerowana dynia – to efektowne i łatwe w przygotowaniu danie. Będziesz pod jego wrażeniem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegański budyń z marakują
Deser z dzieciństwa w nowej odsłonie! Kinga przygotowała dla Was budyń jaglany, który zachwyca delikatnością i lekkim, owocowym smakiem.

Minestrone z pesto z pomidorów
Minestrone to tradycyjna zupa warzywna inspirowana kuchnią Włoch. Przygotuj idealną na lato zupę z pesto z pomidorów, do tego doskonale pasuje chrupiąca bagietka.

Razowe grzanki z musem z awokado i wędzonym łososiem
Razowe pieczywo, mus z awokado i nieodłączny element idealnego śniadania: jajko, tym razem w koszulce! Oto pożywne tosty na dobry początek dnia!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Czekośliwka
Czekośliwka, czyli czekoladowo-śliwkowa pasta kanapkowa, o której każdy marzył w dzieciństwie. Teraz możesz przygotować ją w domu, a dzięki pomocy termorobota MC Smart zrobisz to szybko i bez większego wysiłku.

Cannoli z ricottą i pistacjami
Deser w stylu sycylijskim, w którym spotykają się klasyczne południowe smaki: krem na bazie ricotty, chrupiące wafelki cannoli i pistacje. Spróbuj, a będziesz do nich wracać!

Kłos z ciasta francuskiego
Chrupiący i pełen przepysznych dodatków kłos z ciasta francuskiego z burratą, gotowaną szynką z truflami, oprószony parmezanem. To świetny pomysł na niejedną imprezę!