zywieniesportowcow.pl

Odkryj smaki na Twoim stole

Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Kuchnia

Kategoria

Typ diety

Zaawansowane filtry

Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami
Boże Narodzenie

Bigos na kaczce z suszonymi śliwkami

Pyszna kaczka i suszone śliwki to składniki, które królują w tym daniu i doskonale podkreślają smak całej potrawy.

240min
trudny
Bigos staropolski
Dania główne

Bigos staropolski

Bigos staropolski to tradycyjna potrawa, głęboko zakorzeniona w polskiej historii kulinarnej. Pierwotnie przygotowywano go z posiekanego mięsa, ryb i innych resztek z poprzednich obiadów, przyprawianych octem winnym i cytryną. Z czasem, w wyniku upowszechnienia wśród niższych klas, zaczęto używać tańszej kapusty, tworząc znany dziś bigos staropolski. Odkryj przepis na to pyszne danie!

155min
łatwy
Bigos świąteczny na gęsiej piersi
Boże Narodzenie

Bigos świąteczny na gęsiej piersi

Spróbuj bigosu z suszonymi owocami, grzybami i boczkiem! Podany z piersią gęsi smakuje wyśmienicie!

150min
średni
BIGOS W 25 MINUT
Boże Narodzenie

BIGOS W 25 MINUT

Ekspresowa wariacja na temat bigosu według pomysłu Tomka Strzelczyka, gościa Karola Okrasy. Wypróbuj przepis i rozsmakuj się w tym szybkim daniu!

25min
łatwy
Bigos z cukinii
Dania główne

Bigos z cukinii

Bigos z cukinii to lekka (i letnia!) alternatywa dla tradycyjnego bigosu, idealna na wakacyjne dni i nie tylko. Aromatyczny, pełen ziół, pomidorów i podsmażanych warzyw, świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. To doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii i stworzenie pysznego, domowego dania.

80min
łatwy
Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
Dania główne

Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą

Wypróbuj przepis na ekspresowy bigos z młodej kapusty! To doskonały pomysł na rodzinny obiad.

45min
łatwy
Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy
Dania główne

Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy

Czy kucharz przygotuje doskonałe brownie, a cukiernik boeuf Strogonow? Przekonaj się sam!

0min
średni
Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
Dania główne

Bogracz z pieczoną papryką i fasolą

Doskonałe mięso wołowe spotyka się w tym daniu z warzywami i idealnie dobranymi przyprawami! Przygotuj pożywny, esencjonalny bogracz, czyli gulasz rodem z kuchni węgierskiej, wykorzystując przepis Karola Okrasy!

120min
łatwy
Chakalaka
Dania główne

Chakalaka

Brzmi egzotycznie i tak też smakuje! Chakalaka, czyli afrykański gulasz warzywny, to idealny wybór, gdy szukasz lekkiego i aromatycznego dania na szybki obiad z marchewką!

30min
łatwy
Chili con carne
Dania główne

Chili con carne

Kulinarna podróż do smaków inspirowanych kuchnią meksykańską: mięso mielone przyrządzone z czerwoną fasolą oraz dodatkiem papryczek chili.

35min
łatwy
Chili con carne z wędzonym boczkiem
Dania główne

Chili con carne z wędzonym boczkiem

Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!

120min
łatwy
Chili sin carne con tofu
Dania główne

Chili sin carne con tofu

Chili sin carne, czyli w przypadku przepisu Kingi chili con tofu, to przepyszny gulasz inspirowany kuchnią z pogranicza Meksyku i amerykańskiego stanu Teksas. To niezwykle proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe pełne pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy.

30min
łatwy
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Dania główne

Chili sin carne z mięsem wegańskim

Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!

105min
łatwy
Chili z indykiem
Dania główne

Chili z indykiem

Gulasz w orientalnym stylu? Spróbuj chili z mnóstwem warzyw, mięsem z indyka i jogurtem kolendrowym!

80min
łatwy
Chilli sin carne
Dania główne

Chilli sin carne

Wypróbuj odchudzone chilli con carne według Darii – bez mięsa, za to z mnóstwem warzyw i aromatycznych przypraw!

60min
łatwy
Ciecierzyca po bretońsku
Dania główne

Ciecierzyca po bretońsku

Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!

25min
łatwy
Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
Dania główne

Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem

Spróbuj połączenia ciecierzycy z mięsem mielonym i aromatycznymi przyprawami! Smakuje wyśmienicie z chrupiącą bagietką.

45min
łatwy
EKSPRESOWY BIGOS
Boże Narodzenie

EKSPRESOWY BIGOS

Bigos w 25 minut? Tak! To możliwe! Wypróbuj ekspresowy przepis Karola Okrasy na ten kulinarny klasyk!

25min
łatwy
Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Boże Narodzenie

Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty

Dwa sposoby na bigos, a każdy z nich ekspresowy! Sprawdź, jak z tym klasycznym daniem kuchni polskiej radzą sobie Karol i jego gość, a później… wypróbuj przepisy i wybierz swój ulubiony.

25min
łatwy
Etiopski gulasz z kapusty
Dania główne

Etiopski gulasz z kapusty

Doskonałe bezmięsne danie jednogarnkowe – połączenie warzyw z aromatycznymi przyprawami: kuminem rzymskim i kurkumą.

55min
łatwy
Fasolka po bretońsku
Dania główne

Fasolka po bretońsku

Dania jednogarnkowe to zawsze dobry pomysł na szybki obiad! Poznaj przepis na fasolkę po bretońsku z boczkiem i kiełbasą.

45min
łatwy
123...4Next page