zywieniesportowcow.pl

Zielony sok z kapusty i owoców • przepis • składniki • przygotowanie

Detoks lub po prostu coś naprawdę naładowanego dobrą energią! Przygotuj ten kapuściano-owocowy sok i spróbuj niezwykłego połączenia białej kapusty i owoców!

Zielony sok z kapusty i owoców

Detoks lub po prostu coś naprawdę naładowanego dobrą energią! Przygotuj ten kapuściano-owocowy sok i spróbuj niezwykłego połączenia białej kapusty i owoców!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

kapusta biała - 0,25 szt.
jabłko czerwone - 2 szt.
jarmuż - 20 g
imbir świeży - 2 g
kiwi - 2 szt.
woda - 125 ml

Instrukcje przygotowania

1.ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOKU W NACZYNIU ROBOTA:
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia robota lub wyciskarki do owoców. Dodajemy nieobrane jabłka pokrojone w ćwiartki (razem z gniazdami nasiennymi) oraz umyte, pokrojone w ćwiartki kiwi w skórce. Dodajemy imbir, jarmuż lub szpinak i wodę.
2.MIKSUJEMY SKŁADNIKI SOKU:
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.
3.PRZECISKAMY SOK PRZEZ SITO:
Gęste smoothie odciskamy na sitku lub na gazie do dzbanka. WSKAZÓWKA! Pulpę, która pozostanie nam po odciśnięciu soku możemy wykorzystać do ciasta na gofry lub warzywno-owocowe brownie.
Zielony sok z kapusty i owoców

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOKU W NACZYNIU ROBOTA

Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia robota lub wyciskarki do owoców. Dodajemy nieobrane jabłka pokrojone w ćwiartki (razem z gniazdami nasiennymi) oraz umyte, pokrojone w ćwiartki kiwi w skórce. Dodajemy imbir, jarmuż lub szpinak i wodę.

2

MIKSUJEMY SKŁADNIKI SOKU

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.

3

PRZECISKAMY SOK PRZEZ SITO

Gęste smoothie odciskamy na sitku lub na gazie do dzbanka. WSKAZÓWKA! Pulpę, która pozostanie nam po odciśnięciu soku możemy wykorzystać do ciasta na gofry lub warzywno-owocowe brownie.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

376 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

188 kcal

🥑

Tłuszcz

1 g

🌾

Węglowodany

46,2 g

🥬

Błonnik

3,8 g

💪

Białko

3,8 g

Podobne przepisy

Zielony sok z kapusty i owoców - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl