zywieniesportowcow.pl

Wegański obiad z jednego naczynia • przepis • składniki • przygotowanie

To przepis, który sprawdzi się zawsze! Do przygotowania dania możesz wybrać dowolne warzywa i przyprawy - z wegańskimi kiełbaskami będą smakować idealnie! Obiad gotowy już w 40 minut!

Wegański obiad z jednego naczynia

To przepis, który sprawdzi się zawsze! Do przygotowania dania możesz wybrać dowolne warzywa i przyprawy - z wegańskimi kiełbaskami będą smakować idealnie! Obiad gotowy już w 40 minut!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula czerwona - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
ząbek czosnku - 2 szt.
jarmuż - 40 g
oliwa z oliwek - 3 łyżki
chili mielone - 2 szczypty
pieprz czarny - 1 szczypta
kiełbaski wegańskie - 180 g
sól - 1 szczypta
bazylia świeża - 5 g
papryka wędzona mielona - 2 łyżki
ziemniak - 500 g

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY ZIEMNIAKI Z PRZYPRAWAMI:
Ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki mieszamy w misce z 1 łyżką oliwy i połową przypraw.
2.DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Naczynie żaroodporne wyjmujemy z piekarnika na kratkę. Nie wyłączamy piekarnika. Do ziemniaków dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w ćwiartki, czosnek pokrojony w talarki i jarmuż. Całość mieszamy z pozostałymi przyprawami i 1 łyżką oliwy.
3.PIECZEMY I PODAJEMY OBIAD:
Całość pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Przed podaniem posypujemy porwanymi listkami bazylii.
Wegański obiad z jednego naczynia

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY ZIEMNIAKI Z PRZYPRAWAMI

Ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki mieszamy w misce z 1 łyżką oliwy i połową przypraw.

2

DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Naczynie żaroodporne wyjmujemy z piekarnika na kratkę. Nie wyłączamy piekarnika. Do ziemniaków dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w ćwiartki, czosnek pokrojony w talarki i jarmuż. Całość mieszamy z pozostałymi przyprawami i 1 łyżką oliwy.

3

PIECZEMY I PODAJEMY OBIAD

Całość pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Przed podaniem posypujemy porwanymi listkami bazylii.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1098,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

366,2 kcal

🥑

Tłuszcz

14,9 g

🌾

Węglowodany

40,9 g

🥬

Błonnik

15,1 g

💪

Białko

15,1 g

Podobne przepisy

Wegański obiad z jednego naczynia - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl