Sałatka z mango, chili i kawiorem • przepis • składniki • przygotowanie
Ostra papryczka, słodkie mango i kawior. Ryzykowne? Być może, ale na pewno przepyszne!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
CHILI SIEKAMY Z IMBIREM
Chili pozbawiamy nasion. Razem z imbirem drobno siekamy. Mieszamy z miodem, octem ryżowym, olejem sezamowym i olejem słonecznikowym, zielem angielskim i solą.
DO SAŁATY DAJEMY DRESSING
Mango obieramy, miąższ odcinamy od pestki i kroimy w paski. Sałatę myjemy i otrząsamy do sucha, w razie potrzeby rwiemy na małe kawałki. Pistacje obieramy z łupinek i grubo siekamy. Sałatę mieszamy z dressingiem i przekładamy na dwa talerze.
DEKORUJEMY KAWIOREM
Układamy na niej mango, posypujemy pistacjami i dekorujemy kawiorem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
460 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
230 kcal
Tłuszcz
11,6 g
Węglowodany
27,2 g
Błonnik
7,4 g
Białko
7,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Malinowe serduszka
Walentynkowy przepis prostu z Cukierni Lidla! Malinowe serduszka z odrobiną czekolady. Idealne, by wyznać miłość!

Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przyrządzić smaczną grillowaną ośmiornicę z sosem cytrynowo-pietruszkowym oraz sałatką z ogórka!

Surówka z kapusty pekińskiej
Szukasz szybkiego i protego przepisu na smaczną surówkę? Przygotuj surówkę z kapusty pekińskiej z papryką i dodawaj ją do swoich ulubionych dań.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Paglia e fieno – makaron z groszkiem
Guanciale, groszek i makaron fettuccine łączą się w prostym daniu tradycyjnej kuchni we włoskim stylu, które dzięki przepisowi Karola ma szansę trafić na listę Twoich ulubionych!

Pieczony mielony o obniżonej zawartości soli
Mniej soli, więcej smaku! Przepis Karola na pieczone mielone pozwoli Ci wprowadzić dobre nawyki i przygotować pyszny, pełnowartościowy obiad dla całej rodziny. Spróbuj koniecznie!

Zielone tosty francuskie
Wypróbuj nietypowy pomysł na zielone tosty francuskie, które zaskakują nie tylko kształtem, ale także smakiem! Świetny przepis na leniwe, sobotnie śniadanie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Fasola z makrelą
Przystawka pełna różnorodnych smaków i tekstur, czyli fasola z makrelą z przepisu Karola, doskonale pasuje do chrupiących snacków z ciasta francuskiego. Sprawdź to połączenie!

Zupa krem z rabarbaru i truskawek
Sezonowa i lekka zupa, która obudzi ciepłe wspomnienia obiadów mam i babć? Przygotuj krem z rabarbaru i truskawek – świetnie smakuje na ciepło i jako chłodnik.

Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
Ziemniaczano-kabanosowe ruloniki ze szpinakiem po upieczeniu stają się tak chrupiące, że trudno się im oprzeć. Szybko znikną z sylwestrowego stołu, więc lepiej przygotuj ich dla gości nieco więcej – na zapas!