Pulpeciki z indyka zapiekane w sosie pomidorowym • przepis • składniki • przygotowanie
Aromatyczne pulpeciki z indyka w pomidorowym sosie z ziołami, przygotowane przy użyciu MC Smart, to doskonały pomysł na rodzinny obiad!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY PULPECIKI
Do misy termorobota MC Smart wkładamy pokrojoną na ćwiartki cebulę i czosnek. Siekamy, korzystając z programu„własne ustawienia” /czas: 5 sekund / obroty: 7. Zgarniamy składniki na dno.
GOTUJEMY SOS POMIDOROWY
Do nieumytej misy termorobota MC Smart wkładamy pokrojoną na ćwiartki cebulę i czosnek. Siekamy, korzystając z programu„własne ustawienia” /czas: 5 sekund / obroty: 7. Zeskrobujemy wszystko ze ścianek.
ZAPIEKAMY DANIE
Pulpeciki zalewamy gorącym sosem i posypujemy pokruszoną fetą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (góra-dół) i pieczemy przez 20-25 minut, aż danie się zarumieni, a sos lekko zredukuje.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1612,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
403,1 kcal
Tłuszcz
16,3 g
Węglowodany
35,6 g
Błonnik
5 g
Białko
27,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
Szukasz marynaty, która świetnie nadaje się do wszystkiego, co zapragniesz przygotować? Już nie musisz! Ta pyszna marynata z dodatkiem sosu sojowego i miodu odmieni każdy grill i obiad, który przygotujesz.

Koszyczki makaronowe
Koszyczki makaronowe, które przygotujesz na jednej patelni? Właśnie tak! Poznaj przepis na to aromatyczne danie pełne sosu pomidorowego i ciągnącej się mozzarelli.

Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pasta kokosowa na słodko
Pyszna pasta z wiórków kokosowych i białej czekolady – idealna na kanapki lub do nadziewania naleśników.

Rillettes z kaczki
Karol Okrasa zainspirowany kuchnią francuską, stworzył dużo łatwiejszą wersję rillettes. To pyszny dodatek do chrupiącej bagietki.

Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
Sos śmietanowy to idealny dodatek, który potrafi odmienić oblicze każdego dania, tworząc z niego istną ucztę smaków i aromatów. Kremowa konsystencja i delikatny smak czynią go świetnym dodatkiem do mięs, ryb, makaronów i warzyw. Przygotuj wraz z nami pyszny sos śmietanowy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pierogi leniwe z orzechową okrasą
Słodkie leniwe pierogi, oblane orzechową okrasą na bazie orzechów laskowych! To przepis Pawła na idealny podwieczorek!

Kutia w pieczonych jabłkach i gruszkach
Nie w każdym domu gości na święta, ale gdy ją przygotujesz i spróbujesz – na pewno będzie już zawsze gościć u Ciebie! Kutia w zapiekanych jabłkach – brzmi smacznie, a to dopiero początek!

Brzoskwiniowo-bazyliowe smoothie
Jeśli bazylia wciąż kojarzy Ci się tylko z pomidorami, to pora na eksperyment w postaci brzoskwiniowego smoothie.