
Kurek w ziołach
Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Doskonały pomysł na rybne danie – tuszki z kurka przyprawione ziołami i podane z bagietką oraz sałatą skuszą każdego!

Zachowaj smak kurek na cały rok! Przygotuj przetwory w zalewie octowej na dwa sposoby! Wypróbuj przepis Kingi!

Poznaj przepis na marynowane w klasycznej zalewie octowej kurki. Świetne jako dodatek do dań!

Zachowaj smak kurek na cały rok! Przygotuj przetwór w zalewie z octu jabłkowego według przepisu Kingi!

Sałata rzymska smakuje wyśmienicie z nutą pomarańczy. Przygotuj ją z aromatycznym kuskusem i kremem czosnkowym.

Połączenie zdrowej i szlachetnej jagnięciny z lekkim kuskusem wybrzmi doskonale w towarzystwie warzyw i pomarańczy. Spróbuj gulaszu według przepisu Darii!

Tak przygotowany kuskus smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno! Sprawdzi się jako lunch do pracy lub dodatek do dań mięsnych.

Tradycyjna potrawa przygotowywana z maku, pszenicy, chrupiących orzechów i bakalii, skąpana w słodkim miodzie.

Nie w każdym domu gości na święta, ale gdy ją przygotujesz i spróbujesz – na pewno będzie już zawsze gościć u Ciebie! Kutia w zapiekanych jabłkach – brzmi smacznie, a to dopiero początek!

Kwaśnica to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni góralskiej, które od wieków cieszy się niesłabnącą popularnością wśród mieszkańców górzystych terenów Polski. Ta wyjątkowa zupa o intensywnie kwaśnym smaku, przyrządzana na bazie kiszonej kapusty i sporej ilości mięsa potrafi rozkochać w sobie już od pierwszej łyżki!

Pyszny, kremowy serek, który można przygotować w domowym zaciszu? To musi być labneh! Delikatny, lekko kwaśny twarożek, często serwowany jako dodatek do różnych potraw w kuchni bliskowschodniej, dzięki swojej wszechstronności może być używany jako dip, smarowidło do pieczywa lub składnik sałatek. Przekonaj się, jak łatwo możesz przygotować ten wyjątkowy przysmak!

Wyborna grillowana ryba przesiąknięta świeżą pomarańczową nutą, podawana z lekką sałatką z rukoli, kaparów i oliwek.

Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!

Lamingtony to klasyczny australijski deser, który zdobył serca smakoszy na całym świecie. Te pyszne kostki z biszkoptu, obtoczone w czekoladowej polewie i obsypane wiórkami kokosowymi, stanowią doskonałą przekąskę. Przygotowanie lamingtonów wcale nie jest trudne i nie wymaga wielu składników, co czyni je świetnym pomysłem na bardziej budżetowy deser. Jak je zrobić? Poznajcie nasz przepis!

Jeśli uwielbiasz jabłka, to jest to deser dla Ciebie! Delikatne ciasto, jabłka obsypane cynamonem, a do tego jeszcze więcej jabłek w postaci musu!

Klasyka kuchni inspirowanej Włochami w najlepszym wydaniu! Przygotuj lasagne z sosem pomidorowym, beszamelowym i warzywami.

Niesamowite lasagne prosto z jednej z najbardziej słonecznych włoskich wysp, czyli Sycylii! Wypróbuj ten przepis i spróbuj, jak smakuje lasagne z gotowanym jajkiem.

Papryki nadziane farszem z mięsa mielonego i pomidorów, z dodatkiem aż trzech rodzajów sera! Poznaj przepis DG!

Wypróbuj przepis na wyjątkowe lasagne – z cukinią, bakłażanem i pysznym mięsem mielonym!

Delikatne lasagne ze szpinakiem, ricottą i grillowaną papryką, zapiekane w airfryerze – kremowe, aromatyczne i doskonale zbalansowane.

Spróbuj lasagne w innym wydaniu – z mintajem, szpinakiem i pomidorami koktajlowymi!