Kanapka na ciepło z kiełbasą nduja i burratą • przepis • składniki • przygotowanie
Szybka w przygotowaniu i pełna smaku – taka jest kanapka z kiełbasą nduja i kremową burratą według przepisu Kingi. Wypróbuj ten przepis i ciesz się ciepłym śniadaniem lub kolacją we włoskim stylu!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim kromkę chleba z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmujemy ją i przekładamy na talerz. Na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy kiełbasę nduja i smażymy ją przez ok. 2 minuty.
PODAJEMY KANAPKĘ
Na grzance układamy podsmażoną kiełbasę nduja i rozerwaną burratę. Całość ozdabiamy rukolą i skórką otartą z cytryny. Kanapkę oprószamy solą do smaku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
668,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
668,7 kcal
Tłuszcz
47,9 g
Węglowodany
33,1 g
Błonnik
2,9 g
Białko
27,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gnocchi z burakiem
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!

Spaghetti z okruszkami – sposób na czerstwe pieczywo
Wykorzystaj czerstwe pieczywo jako dodatek do spaghetti! To świetne rozwiązanie zero waste, dzięki któremu nie zmarnujesz jedzenia.

Calzone z ricottą
Calzone ma kształt dużego pieroga, jednak przygotowuje się je z ciasta drożdżowego! Spróbuj go z nadzieniem ze szpinaku i serów.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zapiekanka z ndują, pomidorkami i oliwkami
Chrupiąca i pyszna zapiekanka z dodatkiem lekko pikantnej nduji do smarowania. To inspirowane włoskimi smakami danie, które dzięki świeżym pomidorkom i oliwkom zyskuje na smaku i kolorze.

Spaghetti napoli – przepis
Najbardziej klasyczny spośród włoskich makaronów, czyli spaghetti neapolitana, to świetny pomysł na szybki obiad dla miłośników prostej i wyjątkowo smacznej pasty.

Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
Bardzo orzeźwiająca, ale równie sycąca sałatka na bazie kaszy jęczmiennej jest szybka, łatwa i pasuje na wiele okazji. Przygotuj ją na lunch, na spotkanie ze znajomymi lub na lekki obiad w cieplejsze dni. Pycha!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Świąteczne risotto
Przygotuj risotto dla całej rodziny! Z indykiem, jabłkiem i duża porcją świeżego tymianku!

Fudge z kolorowymi drażetkami
Poznaj przepis Pawła i wzbudź zachwyt nie tylko u najmłodszych! Przygotuj fudge z piankami i kolorowymi drażetkami.

Szakszuka z kuminem
Orientalne śniadanie? Nic trudnego! Zrób szakszukę z Okrasą!