zywieniesportowcow.pl

Paglia e fieno – makaron z groszkiem • przepis • składniki • przygotowanie

Guanciale, groszek i makaron fettuccine łączą się w prostym daniu tradycyjnej kuchni we włoskim stylu, które dzięki przepisowi Karola ma szansę trafić na listę Twoich ulubionych!

Paglia e fieno – makaron z groszkiem

Guanciale, groszek i makaron fettuccine łączą się w prostym daniu tradycyjnej kuchni we włoskim stylu, które dzięki przepisowi Karola ma szansę trafić na listę Twoich ulubionych!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula - 0,5 szt.
groszek, mrożony - 150 g
sól - 1 szczypta
grana padano, tarty - 50 g
guanciale - 150 g
makaron fettuccine - 200 g

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY MAKARON:
Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Makaron gotujemy pod przykryciem według wskazówek na opakowaniu.
2.SMAŻYMY SKŁADNIKI:
Guanciale pozbawiamy skórki, kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Guanciale smażymy na suchej patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz.
3.PODAJEMY MAKARON:
Makaron przekładamy na patelnię za pomocą łyżki cedzakowej razem z niewielką ilością wody po gotowaniu. Dokładnie mieszamy.
Paglia e fieno – makaron z groszkiem

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY MAKARON

Wodę solimy i zagotowujemy w garnku. Makaron gotujemy pod przykryciem według wskazówek na opakowaniu.

2

SMAŻYMY SKŁADNIKI

Guanciale pozbawiamy skórki, kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Guanciale smażymy na suchej patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz.

3

PODAJEMY MAKARON

Makaron przekładamy na patelnię za pomocą łyżki cedzakowej razem z niewielką ilością wody po gotowaniu. Dokładnie mieszamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1996 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

1996 kcal

🥑

Tłuszcz

117,3 g

🌾

Węglowodany

172 g

🥬

Błonnik

6,9 g

💪

Białko

56,5 g

Podobne przepisy

Paglia e fieno – makaron z groszkiem - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl