zywieniesportowcow.pl

Nadziewane czekoladowe zajączki • przepis • składniki • przygotowanie

Zobaczcie, jak łatwo urozmaicić gotowe figurki czekoladowych zajączków i dodać im smaku. Sami zróbcie puszysty krem limonkowy na bazie serka mascarpone i śmietanki, dodajcie migdałowych ciasteczek oraz malin i gotowe!

Nadziewane czekoladowe zajączki

Zobaczcie, jak łatwo urozmaicić gotowe figurki czekoladowych zajączków i dodać im smaku. Sami zróbcie puszysty krem limonkowy na bazie serka mascarpone i śmietanki, dodajcie migdałowych ciasteczek oraz malin i gotowe!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

czekoladowy zając - 4 szt.
śmietanka kremówka 30% - 250 ml
ser mascarpone - 250 g
cukier puder - 2 łyżki
limonka - 0,5 szt.
ciasteczka migdałowe - 100 g
malina - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCZKI:
Ostrym nożykiem wycinamy otwory na plecach czekoladowych figurek zajączków, tak aby można było wypełnić je potem kremem i ciasteczkami. Pozostałości czekolady ucieramy na tarce; potem dodamy ją do kremu limonkowego.
2.PRZYGOTOWUJEMY KREM LIMONKOWY:
Śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na dość sztywno. Następnie dodajemy do uzyskanej masy sok i skórkę z limonki oraz startą wcześniej czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do worka cukierniczego z karbowaną końcówką.
3.UKŁADAMY WARSTWY I DEKORUJEMY:
Kruszymy ciasteczka migdałowe i wsypujemy je na dno zajączków. Następnie nakładamy warstwę kremu, dodajemy maliny i po tym kładziemy kolejną warstwę ciasteczek, znowu pokrywając ją kremem.
Nadziewane czekoladowe zajączki

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY ZAJĄCZKI

Ostrym nożykiem wycinamy otwory na plecach czekoladowych figurek zajączków, tak aby można było wypełnić je potem kremem i ciasteczkami. Pozostałości czekolady ucieramy na tarce; potem dodamy ją do kremu limonkowego.

2

PRZYGOTOWUJEMY KREM LIMONKOWY

Śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na dość sztywno. Następnie dodajemy do uzyskanej masy sok i skórkę z limonki oraz startą wcześniej czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do worka cukierniczego z karbowaną końcówką.

3

UKŁADAMY WARSTWY I DEKORUJEMY

Kruszymy ciasteczka migdałowe i wsypujemy je na dno zajączków. Następnie nakładamy warstwę kremu, dodajemy maliny i po tym kładziemy kolejną warstwę ciasteczek, znowu pokrywając ją kremem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3936,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

984,1 kcal

🥑

Tłuszcz

68,3 g

🌾

Węglowodany

83,8 g

🥬

Błonnik

3,8 g

💪

Białko

12,8 g

Podobne przepisy

Nadziewane czekoladowe zajączki - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl