zywieniesportowcow.pl

Curly fries z pulled pork i sosem musztardowo-miodowym • przepis • składniki • przygotowanie

Przepis Kingi na curly fries z pulled pork i sosem musztardowo-miodowym to doskonałe połączenie smaków, które zachwyci Wasze podniebienia. Naprawdę nie ma na co czekać! Przygotujcie sobie to wyjątkowe danie.

Curly fries z pulled pork i sosem musztardowo-miodowym

Przepis Kingi na curly fries z pulled pork i sosem musztardowo-miodowym to doskonałe połączenie smaków, które zachwyci Wasze podniebienia. Naprawdę nie ma na co czekać! Przygotujcie sobie to wyjątkowe danie.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
średni

Składniki

kręcone frytki - 200 g
Pulled Pork - 300 g
awokado - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
cebula prażona - 3 łyżki
korniszon - 3 szt.
musztarda - 3 łyżki
miód - 2 łyżki
ocet jabłkowy - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 4 łyżki
sól -
pieprz czarny -

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SOS MUSZTARDOWO-MIODOWY:
Bierzemy małą miseczkę i wkładamy do niej musztardę, miód oraz ocet. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy oliwę i mieszamy ciągle, aż sos stanie się gładki, a składniki będą dobrze połączone. Potem całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
2.PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Frytki pieczemy w piekarniku lub w frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze około 200°C. Mięso przygotowujemy wg instrukcji, która znajduje się na opakowaniu. Cebulę oraz awokado kroimy w drobną kosteczkę, a korniszony na talarki.
3.PRZYGOTOWUJEMY CAŁE DANIE:
Frytki umieszczamy na talerzach. Potem na frytki wykładamy szarpaną wieprzowinę. Całość posypujemy cebulką, awokado, prażoną cebulą oraz korniszonami. Na koniec polewamy sosem miodowo-musztardowym i podajemy.
Curly fries z pulled pork i sosem musztardowo-miodowym

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SOS MUSZTARDOWO-MIODOWY

Bierzemy małą miseczkę i wkładamy do niej musztardę, miód oraz ocet. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy oliwę i mieszamy ciągle, aż sos stanie się gładki, a składniki będą dobrze połączone. Potem całość doprawiamy solą oraz pieprzem.

2

PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Frytki pieczemy w piekarniku lub w frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze około 200°C. Mięso przygotowujemy wg instrukcji, która znajduje się na opakowaniu. Cebulę oraz awokado kroimy w drobną kosteczkę, a korniszony na talarki.

3

PRZYGOTOWUJEMY CAŁE DANIE

Frytki umieszczamy na talerzach. Potem na frytki wykładamy szarpaną wieprzowinę. Całość posypujemy cebulką, awokado, prażoną cebulą oraz korniszonami. Na koniec polewamy sosem miodowo-musztardowym i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1649,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

824,6 kcal

🥑

Tłuszcz

46,2 g

🌾

Węglowodany

68,4 g

🥬

Błonnik

8 g

💪

Białko

36,1 g

Podobne przepisy

Curly fries z pulled pork i sosem musztardowo-miodowym - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl