zywieniesportowcow.pl

Carpaccio z pieczarek z serem Mahon • przepis • składniki • przygotowanie

Jak podać surowe pieczarki? Koniecznie w formie smacznego carpaccio! A do tego zielony dressing i wyrazisty hiszpański ser. Łatwa w przygotowaniu, pyszna przekąska!

Carpaccio z pieczarek z serem Mahon

Jak podać surowe pieczarki? Koniecznie w formie smacznego carpaccio! A do tego zielony dressing i wyrazisty hiszpański ser. Łatwa w przygotowaniu, pyszna przekąska!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieczarki brązowe - 200 g
ser mahon - 30 g
ząbek czosnku - 1 szt.
bazylia świeża - 5 g
oliwa z oliwek - 5 łyżek
sól - 2 szczypty

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY PIECZARKI:
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plastry. Równo rozkładamy na dwóch talerzach.
2.DOPRAWIAMY CARPACCIO:
Składniki dressingu miksujemy. Polewamy nim pieczarki. Obieraczką kroimy cienkie plasterki sera i wykładamy je na wierzch potrawy. Całość oprószamy solą.
Carpaccio z pieczarek z serem Mahon

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY PIECZARKI

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plastry. Równo rozkładamy na dwóch talerzach.

2

DOPRAWIAMY CARPACCIO

Składniki dressingu miksujemy. Polewamy nim pieczarki. Obieraczką kroimy cienkie plasterki sera i wykładamy je na wierzch potrawy. Całość oprószamy solą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

431,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

143,9 kcal

🥑

Tłuszcz

13,8 g

🌾

Węglowodany

0,9 g

🥬

Błonnik

4,4 g

💪

Białko

4,4 g

Podobne przepisy