zywieniesportowcow.pl

Awanturka z makreli z nerkowcami • przepis • składniki • przygotowanie

Awanturka, czyli pasta rybna z twarogiem lub bryndzą, to idealny pomysł na śniadanie, kolację lub przekąskę. Wędzona makrela w połączeniu z orzechami nerkowca, twarogiem i świeżymi ziołami tworzy wyśmienitą kremową pastę, której musisz spróbować!

Awanturka z makreli z nerkowcami

Awanturka, czyli pasta rybna z twarogiem lub bryndzą, to idealny pomysł na śniadanie, kolację lub przekąskę. Wędzona makrela w połączeniu z orzechami nerkowca, twarogiem i świeżymi ziołami tworzy wyśmienitą kremową pastę, której musisz spróbować!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

makrela wędzona - 1 szt.
ser twaróg półtłusty - 100 g
orzech nerkowca - 100 g
jogurt naturalny - 50 g
sok z cytryny - 2 łyżki
natka pietruszki - 0,5 pęczka
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI:
Makrelę starannie obieramy ze skóry i w razie potrzeby pozbawiamy ości. Następnie odmierzamy twaróg, orzechy nerkowca, jogurt naturalny, sok z cytryny i sól.
2.MIKSUJEMY SKŁADNIKI:
Wszystkie składniki blendujemy, używając programu„miksowanie na piure” / czas: 1 minuta / prędkość: 7, aż powstanie gładka pasta.
3.SERWUJEMY PASTĘ:
Gotową awanturkę przekładamy do miseczki i podajemy z ulubionym pieczywem oraz ogórkami kiszonymi.
Awanturka z makreli z nerkowcami

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Makrelę starannie obieramy ze skóry i w razie potrzeby pozbawiamy ości. Następnie odmierzamy twaróg, orzechy nerkowca, jogurt naturalny, sok z cytryny i sól.

2

MIKSUJEMY SKŁADNIKI

Wszystkie składniki blendujemy, używając programu„miksowanie na piure” / czas: 1 minuta / prędkość: 7, aż powstanie gładka pasta.

3

SERWUJEMY PASTĘ

Gotową awanturkę przekładamy do miseczki i podajemy z ulubionym pieczywem oraz ogórkami kiszonymi.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

945,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

236,3 kcal

🥑

Tłuszcz

17 g

🌾

Węglowodany

10,7 g

🥬

Błonnik

1,2 g

💪

Białko

13,3 g

Podobne przepisy

Awanturka z makreli z nerkowcami - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl