Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj zupę gulaszową z młodą kapustą, pomidorami, kolendrą i kuminem w nowej odsłonie!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
DO OBSMAŻONEGO SCHABU DODAJEMY PRZYPRAWY
Schab kroimy w paski o grubości około 1 cm, przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na gorącym oleju. Do garnka ze schabem dodajemy paprykę, liść laurowy, czosnek posiekany w plastry i pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Podlewamy całość wodą, przykrywamy pokrywą i dusimy około 20 minut.
KAPUSTĘ KROIMY W KOSTKĘ
Kapustę siekamy w grubą kostkę i dodajemy do podduszonego schabu. Gotujemy około 10 minut.
DODAJEMY POMIDORY
Na koniec dodajemy pomidory, ugotowaną ciecierzycę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, kminem oraz skórką ze sparzonej cytryny. Masło przysmażamy z mąką i partiami dodajemy do gulaszu. Po nałożeniu na talerz zupę posypujemy siekaną kolendrą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3610,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
902,6 kcal
Tłuszcz
44,2 g
Węglowodany
55,6 g
Błonnik
15,3 g
Białko
60,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Gulasz z kaczych żołądków
Poznaj przepis na aromatyczny gulasz z żołądków!

Kuskus z gulaszem jagnięcym
Połączenie zdrowej i szlachetnej jagnięciny z lekkim kuskusem wybrzmi doskonale w towarzystwie warzyw i pomarańczy. Spróbuj gulaszu według przepisu Darii!

Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
Oto danie, które łatwo przygotujesz na biwaku – gulasz jednogarnkowy!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pieczarki w śmietanie
Pieczarki w śmietanie to proste, ale wyjątkowo aromatyczne danie, które można podawać zarówno jako samodzielną potrawę, jak i jako dodatek do mięs, makaronu czy ziemniaków. Dzięki kremowej konsystencji i delikatnemu, grzybowemu smakowi doskonale komponują się z różnymi składnikami. Odkryj, jak zrobić idealne pieczarki w śmietanie!

Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!

Wigilijna zupa grzybowa – przepis
Przygotuj zupę grzybową, która smakuje jak w świąteczny wieczór u babci!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Indyk caprese
Ten przepis na indyka w stylu włoskim to pomysł na szybki i łatwy obiad, który sprawdzi się zarówno na co dzień, gdy chcesz oszczędzić czas, jak i na wyjątkowe okazje.

Zupa z fasolki szparagowej
Prawdziwe smaki lata i dzieciństwa! Przygotuj letnią zupę z fasolką i pulpecikami wg przepisu Karola, by przywołać wspomnienia prostej i pysznej kuchni mamy oraz babci.

Sushi w miseczkach
Wyjątkowe danie wykorzystujące równie wyjątkowy czarny ryż, czyli sushi w miseczkach! Sprawdź, jak wspaniale smakuje, i zaskocz bliskich nową potrawą w japońskim stylu.