Tarta flambee • przepis • składniki • przygotowanie
Przygotuj błyskawiczną tartę na cienkim spodzie z mnóstwem dodatków!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj wałek blachę do pieczenia piekarnik rozgrzany do temperatury 250°C
ZAGNIATAMY CIASTO MIESZAMY WSZYSTKIE
SKŁADNIKI CIASTA.
DOKŁADNIE ZAGNIATAMY I ROZWAŁKOWUJEMY NA BLACIE OPRÓSZONYM MĄKĄ NA CIENKI PLACEK.
PRZEKŁADAMY NA BLACHĘ POSMAROWANĄ OLIWĄ.
PIECZEMY TARTĘ CEBULE I
figi kroimy w plasterki.
Ser trzemy na tarce.
Na placku układamy składniki
cebule, figi i szynkę.
Wierzch posypujemy serem.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 250°C i pieczemy przez 15 minut.
Po upieczeniu posypujemy pestkami granatu, układamy rukolę i skrapiamy olejem z pestek winogron.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2080,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
520,1 kcal
Tłuszcz
27,3 g
Węglowodany
52,0 g
Błonnik
18,5 g
Białko
18,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Bulion wołowy
Głęboki w smaku, niezwykle aromatyczny bulion wołowy. Wybierz do niego kawałki mięsa z kością, by stworzyć wyjątkową bazę wielu potraw!

Policzki wołowe duszone w pomidorach
Rozpływające się w ustach policzki wołowe w aksamitnym sosie to danie, które oczaruje każdego, kto go spróbuje.

Ciasto tulipan
Efektowne i od lat zdobywające uznanie gości. Ciasto tulipan warto przygotować na szczególną okazję, na przykład na sylwestra. Z przepisem Pawła na pewno Ci się uda!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Krupnik z pomidorami
Klasyczny krupnik na żeberkach w nowej odsłonie – z dodatkiem pomidorów! Dzięki nim zyskuje bardziej wyrazisty, przyjemnie kwaskowy smak. Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i zaskocz bliskich!

Bagietka z francuskim serem i wołowiną
Chrupiąca bagietka z domowym pesto z pietruszki, kawałkami polędwicy wołowej i delikatnym francuskim serem crémeux de Normandie. Skuś się na to pyszne danie i spróbuj nowego sposobu na zapiekankę.

Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Jagodowe mascarpone
Delikatny deser łączący smak jagód z kremowym serkiem. Podany w wysokich pucharkach i ozdobiony owocami oczaruje gości!

Ciasto ryżowe
Pyszne ciasto z ryżu, cytrusów i orzechów to wspaniała przekąska dla wszystkich dorosłych, ale też dla dzieci!

Chipsy z warzyw
By zdrowo sobie pochrupać, przygotuj domowe, kolorowe chipsy z warzyw bez dodatku soli! Pieczone w oliwie i ziołach będą pyszną przekąską, której nikt się nie oprze!