zywieniesportowcow.pl

Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszne, chrupiące kajzerki na ciepło, wypełnione smakowitą niespodzianką – farszem z kiszonej kapusty i cebuli!

Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą

Pyszne, chrupiące kajzerki na ciepło, wypełnione smakowitą niespodzianką – farszem z kiszonej kapusty i cebuli!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion drobiowy - 200 ml
cebula - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
liść laurowy - 2 szt.
olej - 2 łyżki
sos sojowy - 2 łyżki
ziele angielskie - 2 szt.
kapusta kwaszona - 300 g
bułka kajzerka - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.KAPUSTĘ KISZONĄ PRZEPŁUKUJEMY:
zimną wodą i siekamy.
2.PRZEKŁADAMY DO GARNKA,:
zalewamy bulionem.
3.DODAJEMY LIŚĆ LAUROWY:
oraz ziele angielskie.
4.GOTUJEMY OKOŁO 20:
minut, aż kapusta zmięknie.
5.W RAZIE KONIECZNOŚCI:
podlewamy odrobiną wody.
6.UGOTOWANĄ KAPUSTĘ ODCEDZAMY:
na sicie, wyjmujemy z niej przyprawy i przekładamy do miski.
7.CEBULĘ KROIMY W:
piórka.
8.NA PATELNI ROZGRZEWAMY:
olej, cebulę podsmażamy, aż się przyrumieni.
9.DODAJEMY CEBULĘ DO:
kapusty.
10.PRZYPRAWIAMY DO SMAKU:
sosem sojowym i pieprzem.
11.Z BOKU KAŻDEJ:
bułki odcinamy mały kawałek i usuwamy miąższ.
12.WNĘTRZE FASZERUJEMY PRZYGOTOWANĄ,:
jeszcze ciepłą kapustą.
13.BUŁKI UKŁADAMY NA:
blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200˚C na około 5 minut.
14.PODAJEMY NA:
ciepło.
Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KAPUSTĘ KISZONĄ PRZEPŁUKUJEMY

zimną wodą i siekamy.

2

PRZEKŁADAMY DO GARNKA,

zalewamy bulionem.

3

DODAJEMY LIŚĆ LAUROWY

oraz ziele angielskie.

4

GOTUJEMY OKOŁO 20

minut, aż kapusta zmięknie.

5

W RAZIE KONIECZNOŚCI

podlewamy odrobiną wody.

6

UGOTOWANĄ KAPUSTĘ ODCEDZAMY

na sicie, wyjmujemy z niej przyprawy i przekładamy do miski.

7

CEBULĘ KROIMY W

piórka.

8

NA PATELNI ROZGRZEWAMY

olej, cebulę podsmażamy, aż się przyrumieni.

9

DODAJEMY CEBULĘ DO

kapusty.

10

PRZYPRAWIAMY DO SMAKU

sosem sojowym i pieprzem.

11

Z BOKU KAŻDEJ

bułki odcinamy mały kawałek i usuwamy miąższ.

12

WNĘTRZE FASZERUJEMY PRZYGOTOWANĄ,

jeszcze ciepłą kapustą.

13

BUŁKI UKŁADAMY NA

blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200˚C na około 5 minut.

14

PODAJEMY NA

ciepło.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

856 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

214 kcal

🥑

Tłuszcz

6,7 g

🌾

Węglowodany

32,2 g

🥬

Błonnik

6,9 g

💪

Białko

6,9 g

Podobne przepisy

Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl