zywieniesportowcow.pl

Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla • przepis • składniki • przygotowanie

Doskonały sposób, by zaskoczyć gości na przyjęciu przy grillu – efektowne szaszłyki z cukinii oraz polędwiczek wieprzowych z szałwią.

Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla

Doskonały sposób, by zaskoczyć gości na przyjęciu przy grillu – efektowne szaszłyki z cukinii oraz polędwiczek wieprzowych z szałwią.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukinia - 2 szt.
musztarda francuska - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
polędwica wieprzowa - 500 g
szałwia świeża - 5 g
boczek wędzony w plastrach - 120 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE MYJEMY I:
suszymy polędwiczki wieprzowe.
2.UMYTE I OSUSZONE:
kroimy na grube plastry i delikatnie rozbijamy.
3.KAŻDY Z PLASTRÓW:
solimy i posypujemy pieprzem, a następnie smarujemy cienką warstwą musztardy.
4.NA KAŻDYM KAWAŁKU:
polędwicy kładziemy po 2 listki szałwii, a następnie owijamy plastrami boczku.
5.CUKIENIE KROIMY W:
plastry o grubości ok. 1 CM.
6.MEDALIONY I PLASTERKI:
cukinii nabijamy naprzemiennie na długie wykałaczki.
7.MYJEMY, OBIERAMY ZIELONE:
szparagi i gotujemy w osolonej wodzie.
8.MIĘSO GRILLUJEMY NA:
słabym ogniu, od czasu do czasu skrapiając oliwą z oliwek.
9.JAK PODAWAĆ SERWUJEMY:
ze szparagami.
Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE MYJEMY I

suszymy polędwiczki wieprzowe.

2

UMYTE I OSUSZONE

kroimy na grube plastry i delikatnie rozbijamy.

3

KAŻDY Z PLASTRÓW

solimy i posypujemy pieprzem, a następnie smarujemy cienką warstwą musztardy.

4

NA KAŻDYM KAWAŁKU

polędwicy kładziemy po 2 listki szałwii, a następnie owijamy plastrami boczku.

5

CUKIENIE KROIMY W

plastry o grubości ok. 1 CM.

6

MEDALIONY I PLASTERKI

cukinii nabijamy naprzemiennie na długie wykałaczki.

7

MYJEMY, OBIERAMY ZIELONE

szparagi i gotujemy w osolonej wodzie.

8

MIĘSO GRILLUJEMY NA

słabym ogniu, od czasu do czasu skrapiając oliwą z oliwek.

9

JAK PODAWAĆ SERWUJEMY

ze szparagami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1008,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

252,2 kcal

🥑

Tłuszcz

9,7 g

🌾

Węglowodany

6,6 g

🥬

Błonnik

34,4 g

💪

Białko

34,4 g

Podobne przepisy

Szałwiowe medaliony z polędwiczek z grilla - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl