zywieniesportowcow.pl

Ryba z salsą brzoskwiniową • przepis • składniki • przygotowanie

Ryba, jakiej nie znasz! Kawałki mintaja w soczystym owocowym sosie – oryginalny pomysł na lekkie i zdrowe danie.

Ryba z salsą brzoskwiniową

Ryba, jakiej nie znasz! Kawałki mintaja w soczystym owocowym sosie – oryginalny pomysł na lekkie i zdrowe danie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

miód - 1 łyżeczka
bazylia świeża - 5 g
cebula czerwona - 1 szt.
grejpfrut - 2 szt.
brzoskwinia - 4 szt.
mintaj filet, mrożony - 1000 g
pieprz czarny - 1 szczypta
rozmaryn świeży - 8 g
sól jodowana - 1 szczypta
pieprz cayenne - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE BRZOSKWINIE PARZYMY:
gorącą wodą, następnie przelewamy zimną i obieramy ze skórki, wykrajamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę.
2.GREJPFRUTY FILETUJEMY, SOK:
zbieramy.
3.FILETY GREJPFRUTA KROIMY:
na mniejsze kawałki.
4.CEBULĘ OBIERAMY I:
drobno siekamy, mieszamy z grejpfrutem i brzoskwinią.
5.RYBĘ MYJEMY, OSUSZAMY,:
doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, a następnie gotujemy na parze pod przykryciem przez 6-9 minut w zależności od wielkości filetów.
6.ZIOŁA DROBNO:
siekamy.
7.ZIOŁA Z 2-3:
łyżkami soku grejpfrutowego mieszamy z salsą, doprawiamy solą, chili lub pieprzem cayenne i miodem.
8.PODAJEMY DO:
ryby.
9.WSKAZÓWKA :
SALSA: świetnie smakuje również z rybą z grilla.
10.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Ryba z salsą brzoskwiniową

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE BRZOSKWINIE PARZYMY

gorącą wodą, następnie przelewamy zimną i obieramy ze skórki, wykrajamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę.

2

GREJPFRUTY FILETUJEMY, SOK

zbieramy.

3

FILETY GREJPFRUTA KROIMY

na mniejsze kawałki.

4

CEBULĘ OBIERAMY I

drobno siekamy, mieszamy z grejpfrutem i brzoskwinią.

5

RYBĘ MYJEMY, OSUSZAMY,

doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu, a następnie gotujemy na parze pod przykryciem przez 6-9 minut w zależności od wielkości filetów.

6

ZIOŁA DROBNO

siekamy.

7

ZIOŁA Z 2-3

łyżkami soku grejpfrutowego mieszamy z salsą, doprawiamy solą, chili lub pieprzem cayenne i miodem.

8

PODAJEMY DO

ryby.

9

WSKAZÓWKA

SALSA: świetnie smakuje również z rybą z grilla.

10

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1239,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

619,7 kcal

🥑

Tłuszcz

2,5 g

🌾

Węglowodany

65,6 g

🥬

Błonnik

10,2 g

💪

Białko

91,9 g

Podobne przepisy

Ryba z salsą brzoskwiniową - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl