Pieczony ser brie z pieczarkami • przepis • składniki • przygotowanie
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE NA PATELNI
rozgrzewamy oliwę z oliwek.
DODAJEMY POSIEKANĄ CEBULĘ
i smażymy do zeszklenia.
DODAJEMY POKROJONE DOŚĆ
drobno pieczarki, posypujemy solą i smażymy, aż pieczarki się przyrumienią.
CZOSNEK, ORZECHY I
rozmaryn siekamy i dodajemy do grzybów.
ZDEJMUJEMY Z
ognia.
SER BRIE OBIERAMY
ze skórki.
DODAJEMY DO POZOSTAŁYCH
składników, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie przekładamy całość do żaroodpornego naczynia.
ZAPIEKAMY OKOŁO 10
minut w temperaturze 180 stopni.
PODAJEMY GORĄCY Z
kawałkami świeżej bagietki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2470 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
617,5 kcal
Tłuszcz
42,6 g
Węglowodany
27,5 g
Błonnik
33,1 g
Białko
33,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Piersi z gęsi w syropie z cytrusów z gnocchi
Smak i aromat pieczonej gęsi, południowych cytrusów i świeżych ziół z pewnością zachwyci Twoich gości!

Spaghetti alla puttanesca
Makaron spaghetti alla puttanesca to bardzo szybkie i efektowne danie w stylu włoskim, którego nie może zabraknąć na Twoim stole.

Panini na dwa sposoby – przepis
Najlepsze pieczywo i świeże dodatki spotykają się w przepisie Kingi na przepyszne panini! Wypróbuj oba sposoby na tę apetyczną kanapkę na dwa sposoby.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
Schab to nie tylko kotlety – dodaj kaszę, suszone oraz świeże owoce i ciesz się lekką, ale sycącą sałatką.

Świąteczna focaccia
Focaccia na święta? W Kuchni Lidla wszystko jest możliwe! Wypróbuj przepis Kingi i przygotuj aromatyczną przekąskę, inspirowaną włoską kuchnią.

Kotlety z selera
Kotlety z selera w panierce z mąki migdałowej to świetny pomysł na wegetariański obiad. Skuś się na ich przygotowanie i przekonaj się, jak intrygująco mogą smakować warzywa.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!

Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb bez drożdży przygotujesz dzięki prostemu przepisowi Pawła! Wykorzystaj sodę i sekretny składnik, by cieszyć się smakiem domowego pieczywa!

Zapiekanka ziemniaczano-cebulowa z kaparami
Pyszna zapiekanka z sosem śmietanowym na bazie karmelizowanej cebulki z dodatkiem kaparów i anchois. To inspirowany tradycyjnym szwedzkim daniem świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.