zywieniesportowcow.pl

Kiełbaski piwne z grilla • przepis • składniki • przygotowanie

Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.

Kiełbaski piwne z grilla

Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
gałka muszkatołowa mielona - 1 szczypta
miód - 1 łyżka
piwo - 250 ml
kiełbasa śląska - 800 g
majeranek - 2 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
marynaty dokładnie mieszamy.
2.PONACINANE W KRATKĘ:
kiełbaski zanurzamy w marynacie.
3.UKŁADAMY NA DOBRZE:
rozgrzanym grillu.
4.PIECZEMY, OBRACAJĄC I:
polewając marynatą, przez 10 min.
5.JAK PODAWAĆ PRZED:
podaniem posypać świeżym majerankiem.
Kiełbaski piwne z grilla

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE WSZYSTKIE SKŁADNIKI

marynaty dokładnie mieszamy.

2

PONACINANE W KRATKĘ

kiełbaski zanurzamy w marynacie.

3

UKŁADAMY NA DOBRZE

rozgrzanym grillu.

4

PIECZEMY, OBRACAJĄC I

polewając marynatą, przez 10 min.

5

JAK PODAWAĆ PRZED

podaniem posypać świeżym majerankiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2480,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

620,2 kcal

🥑

Tłuszcz

52,2 g

🌾

Węglowodany

7,5 g

🥬

Błonnik

25,4 g

💪

Białko

25,4 g

Podobne przepisy

Kiełbaski piwne z grilla - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl