Jajka faszerowane z pesto, pecorino romano i prosciutto • przepis • składniki • przygotowanie
Aromatyczne jajka z pesto, serem Pecorino Romano i szynką Prosciutto di Parma – perfekcyjna kombinacja smaków, która zadowoli każde podniebienie!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY I OBIERAMY JAJKA
Gotujemy jaja na twardo – wkładamy je do wrzącej wody i gotujemy przez 10 minut. Następnie schładzamy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół.
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ
Z jajek wyjmujemy żółtka i mieszamy je z czerwonym pesto z serii Deluxe, 35 g sera pecorino romano Deluxe oraz majonezem, aż powstanie gładka masa.
FASZERUJEMY I DEKORUJEMY JAJKA
Faszerujemy połówki jajek przygotowaną mieszanką. Dekorujemy je resztą pecorino romano Deluxe, plasterkami szynki parmeńskiej prosciutto di Parma Deluxe i posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1180,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
196,8 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
1,3 g
Błonnik
0 g
Białko
13,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ravioli z mięsem
Ravioli z różnymi nadzieniami to jeden ze specjałów kuchni włoskiej, który pokochali miłośnicy smaku na całym świecie. Jak przygotować pyszne, aromatyczne pierożki z nadzieniem z mięsa i z czym je podać? Poznaj nasz sposób na ravioli z mięsem!

Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
Niezwykle aromatyczne i delikatne pieczone filety z łososia w domowej przyprawie cajun, podane z pomidorowym ryżem. To wyjątkowa, lekko ostra potrawa, którą przygotujesz w mniej niż pół godziny!

Pasta z tuńczyka
Niezwykle szybka w przygotowaniu pasta z tuńczyka z domowym majonezem, czyli klasyczne smarowidło na kanapki. Przygotuj je i sprawdź, jak smakuje!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
Proste składniki i oryginalny sposób podania – gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem, czyli galettes bretonnes, to świetny pomysł na szybki obiad, który zasmakuje każdemu!

Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
Wypróbuj przepis na kruchą tartę z aromatycznym serem kozim, boczkiem i pieczarkami!

Sałatka z mango, chili i kawiorem
Ostra papryczka, słodkie mango i kawior. Ryzykowne? Być może, ale na pewno przepyszne!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Krem z pomidorów z bazylią
Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę ze świeżych pomidorów, bazylii i czosnku.

Wegetariańskie hot dogi
Szukasz alternatywny dla klasycznych hot dogów? Przygotuj je w wersji wegetariańskiej! Są równie pyszne!

Łosoś w orientalnej marynacie
Przygotuj smacznego łososia w orientalnej marynacie – ostrym imbirem, słodkim miodem i słonym sosem sojowym!