zywieniesportowcow.pl

Indyk w pesto • przepis • składniki • przygotowanie

Oryginalny sposób na pyszne mięsne danie z grilla: kruche kawałki indyka marynowane w pesto i podane ze świeżą bazylią.

Indyk w pesto

Oryginalny sposób na pyszne mięsne danie z grilla: kruche kawałki indyka marynowane w pesto i podane ze świeżą bazylią.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bazylia świeża - 6 g
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
indyk pierś - 800 g
pesto - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE STEKI MYJEMY:
i osuszamy.
2.NACIERAMY Z OBU:
stron pieprzem i smarujemy pesto.
3.WSTAWIAMY CO NAJMNIEJ:
na 30 minut do lodówki.
4.STEKI Z INDYKA:
grillujemy na rozgrzanym grillu mniej więcej przez 3 minuty.
5.LEKKO SOLIMY. POSYPUJEMY OBERWANYMI LISTKAMI:
bazylii.
Indyk w pesto

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE STEKI MYJEMY

i osuszamy.

2

NACIERAMY Z OBU

stron pieprzem i smarujemy pesto.

3

WSTAWIAMY CO NAJMNIEJ

na 30 minut do lodówki.

4

STEKI Z INDYKA

grillujemy na rozgrzanym grillu mniej więcej przez 3 minuty.

5

LEKKO SOLIMY. POSYPUJEMY OBERWANYMI LISTKAMI

bazylii.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1125,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

281,4 kcal

🥑

Tłuszcz

7,7 g

🌾

Węglowodany

1,7 g

🥬

Błonnik

48,5 g

💪

Białko

48,5 g

Podobne przepisy

Indyk w pesto - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl