Cukiniowe pizze • przepis • składniki • przygotowanie
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE CUKINIĘ MYJEMY
i kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry.
PIECZARKI KROIMY I
podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.
PLASTRY CUKINII SMARUJEMY
oliwą wymieszaną z czosnkiem .
GRILLUJEMY KRÓTKO Z
obu stron.
KROIMY W PLASTRY
salami, mozarellę i pomidory koktajlowe.
BAZYLIĘ I OREGANO
drobno siekamy.
NA UGRILLOWANE PLASTRY
cukinii nakładamy kawałki pokrojonego salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki koktajlowe, posypujemy bazylią i oregano.
KŁADZIEMY NA GRILLU
i pieczemy, aż ser się rozpuści.
POLEWAMY KETCHUPEM LUB
innym ulubionym sosem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
985,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
164,3 kcal
Tłuszcz
12,2 g
Węglowodany
4,9 g
Błonnik
10 g
Białko
10 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tiramisu brzoskwiniowe
Klasyczne tiramisu ukryte pod kołderką orzeźwiającego domowego dżemu brzoskwiniowego to idealny pomysł na deser. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się smakiem lata.

Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
Spróbuj przygotować lasagne w nowej odsłonie - z wykorzystaniem mozzareli i aromatycznych suszonych pomidorów.

Grahamka z kolorowym twarożkiem
Przepis na kolorową grahamkę z twarożkiem z kolorowymi pomidorami znajdziesz w Kuchni Lidla.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Barszcz ukraiński
Barszcz ukraiński Karola to intensywny smak i kolor, które uzyskasz dzięki mięsnemu wywarowi, odpowiednio dobranym przyprawom i buraczkom gotowanym w skórce!

Makaron z sosem blue cheese
Wyrazisty sos na bazie sera, świeże zioła i lekkie warzywa – połącz je ze sobą w prostym i pysznym daniu z makaronem według Karola! To przepis na domową ucztę w stylu włoskim!

Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
Orientalny powiew w Twojej kuchni - przygotuj glazurowane polędwiczki z warzywami, pyszny posiłek pachnący imbirem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!

Pierogi ze szpinakiem i serem
Pierogi to bez wątpienia jedno z najbardziej popularnych i najpyszniejszych dań kuchni polskiej i wschodniej. Elastyczne, delikatne ciasto nadziewane jest różnymi rodzajami nadzienia — od słodkich aż po wytrawne. Jednym z ciekawszych połączeń smakowych są pierogi ze szpinakiem i serem. W tym artykule zdradzimy Ci przepis na pyszne, aromatyczne pierogi szpinakowe z twarogiem i odrobiną sera feta.

Gulasz z kaczych żołądków
Poznaj przepis na aromatyczny gulasz z żołądków!