zywieniesportowcow.pl

Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną • przepis • składniki • przygotowanie

Bezglutenowa tortilla, wypełniona aromatyczną wieprzowiną i świeżymi warzywami, to doskonały pomysł na obiad!

Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną

Bezglutenowa tortilla, wypełniona aromatyczną wieprzowiną i świeżymi warzywami, to doskonały pomysł na obiad!

Czas przygotowania
240 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni

Składniki

awokado - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
cytryna - 1 szt.
pomidor czerwony - 2 szt.
marchew - 1 szt.
ogórek - 1 szt.
sałata rzymska - 140 g
kolendra świeża - 1 łyżka
tortilla - 4 szt.
cebula - 1 szt.
pieprz czarny - 1 łyżeczka
papryczka chili czerwona - 1 szt.
kumin - 2 łyżeczki
mięso wieprzowe łopatka - 2 kg
oregano suszone - 1 łyżka
sól - 2 łyżeczki
woda - 250 ml
ząbek czosnku - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.ZWIJAMY TORTILLE:
Na tortilli rozkładamy przygotowane składniki, dodajemy porwaną na kawałki wieprzowinę i zwijamy. Na koniec dodajemy świeżą kolendrę.
Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną

Czas przygotowania

240 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ZWIJAMY TORTILLE

Na tortilli rozkładamy przygotowane składniki, dodajemy porwaną na kawałki wieprzowinę i zwijamy. Na koniec dodajemy świeżą kolendrę.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1112,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

139,1 kcal

🥑

Tłuszcz

5,2 g

🌾

Węglowodany

21,1 g

🥬

Błonnik

3,9 g

💪

Białko

3,9 g

Podobne przepisy

Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl