Bananowa kawa mrożona z mango • przepis • składniki • przygotowanie
Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY KAWĘ
Kawę zaparzamy w 500 ml wody. Słodzimy 2 łyżkami cukru i studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki.
MIKSUJEMY OWOCE
Banana i mango obieramy, miąższ mango oddzielamy od pestki. Oba składniki dokładnie miksujemy z mlekiem i cukrem waniliowym. Doprawiamy do smaku pozostałym cukrem.
PRZYGOTOWUJEMY NAPÓJ
Schłodzoną kawę przelewamy do 4 szklanek, w każdej z nich umieszczamy po jednej kulce lodów waniliowych. Dolewamy zmiksowane owoce, posypujemy kakao i natychmiast podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1676,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
419,1 kcal
Tłuszcz
11,9 g
Węglowodany
73,1 g
Błonnik
9 g
Białko
9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Babka na oleju
Czy istnieje bardziej kojarzący się z Wielkanocą wypiek od klasycznej babki? W tej wersji dzięki dodatkowi oleju ciasto pozostaje wilgotne i miękkie przez dłuższy czas, a jego przygotowanie jest dziecinnie proste, więc może być przygotowane zarówno z wyprzedzeniem, jak i na ostatnią chwilę. Zrób z nami puszystą i leciutką babkę!

Tarta z makiem
Gratka dla fanów maku! Słodka tarta z masą makową i mnóstwem bakalii!

Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
Crostini to małe kanapeczki, które sprawdzą się jako imprezowa przekąska! Przygotuj je na słodko – z chałki, z dodatkiem truskawek i orzechów!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kłos z ciasta francuskiego
Chrupiący i pełen przepysznych dodatków kłos z ciasta francuskiego z burratą, gotowaną szynką z truflami, oprószony parmezanem. To świetny pomysł na niejedną imprezę!

Kaszotto z młodą kapustą
Szukasz pomysłu na wykorzystanie kaszy pęczak? Wypróbuj prosty przepis Karola na kaszotto z młodą kapustą i aromatycznymi przyprawami.

Wiosenny dip rzodkiewkowy z chrupiącymi warzywami
Chrupiące warzywa pokrojone w słupki z kremowym dipem twarogowym to idealna przekąska na wiosenne spotkania! Proste, pyszne i pełne koloru!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa nic z kluskami leniwymi
Smak dzieciństwa, a może całkiem nowe odkrycie? Zupa nic z kluskami leniwymi to prawdziwy polski klasyk! Koniecznie spróbuj wersji Karola z serowymi kluskami i konfiturą wiśniową!

Żeberka z tempehu
Roślinne żeberka z tempehu to świetny pomysł na grillowanie bez mięsa. Koniecznie wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jakie to smaczne i proste!

Azjatyckie pączki z mango i kokosem
Wypróbuj przepis na niezwykłe w smaku pączki z mango i kokosem, inspirowane orientalną Azją!