zywieniesportowcow.pl

Zupa grzybowa z suszonych grzybów • przepis • składniki • przygotowanie

Zupę grzybową można przygotować na tysiąc sposobów! Zobacz, jak ją przygotowuje ppłk Krzysztof Przepiórka!

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Zupę grzybową można przygotować na tysiąc sposobów! Zobacz, jak ją przygotowuje ppłk Krzysztof Przepiórka!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula - 1 szt.
liść laurowy - 2 szt.
makaron nitki - 200 g
masło - 2 łyżki
pieprz czarny - 1 szczypta
natka pietruszki - 20 g
oliwa z oliwek - 20 ml
pieprz czarny, ziarnisty - 5 szt.
kostka rosołowa warzywna - 2 szt.
sól - 1 szczypta
borowiki suszone - 40 g
śmietana 30% - 100 ml
włoszczyzna - 1 szt.
ziele angielskie - 5 szt.

Instrukcje przygotowania

1.SUSZONE BOROWIKI ORAZ PODGRZYBKI:
zalewamy zimną wodą, namaczamy przez dobę. Odcedzone grzyby siekamy w paski.
2.NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLIWĘ:
z oliwek oraz masło. Dodajemy warzywa i smażymy przez kilka minut. Przekładamy do dużego garnka. Na tej samej patelni przesmażamy grzyby. Dodajemy je do warzyw.
3.POD KONIEC GOTOWANIA DO:
zupy dolewamy śmietankę. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Czas przygotowania

90 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SUSZONE BOROWIKI ORAZ PODGRZYBKI

zalewamy zimną wodą, namaczamy przez dobę. Odcedzone grzyby siekamy w paski.

2

NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLIWĘ

z oliwek oraz masło. Dodajemy warzywa i smażymy przez kilka minut. Przekładamy do dużego garnka. Na tej samej patelni przesmażamy grzyby. Dodajemy je do warzyw.

3

POD KONIEC GOTOWANIA DO

zupy dolewamy śmietankę. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1660,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

276,8 kcal

🥑

Tłuszcz

10 g

🌾

Węglowodany

39,1 g

🥬

Błonnik

7,8 g

💪

Białko

7,8 g

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z suszonych grzybów - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl