zywieniesportowcow.pl

Zupa grzybowa z lubczykiem i prażonymi ziarnami dyni • przepis • składniki • przygotowanie

Gęsta zupa o intensywnym aromacie, wzbogacona ziołami i pestkami dyni. Ciekawy pomysł na tradycyjne polskie danie.

Zupa grzybowa z lubczykiem i prażonymi ziarnami dyni

Gęsta zupa o intensywnym aromacie, wzbogacona ziołami i pestkami dyni. Ciekawy pomysł na tradycyjne polskie danie.

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

liść laurowy - 3 szt.
cebula - 2 szt.
pieprz biały - 1 szczypta
ząbek czosnku - 0,5 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
podgrzybki - 500 g
majeranek - 1 łyżka
masło - 45 g
olej rzepakowy - 2 łyżki
pestki dyni - 30 g
seler - 150 g
sól - 1 szczypta
śmietana 30% - 125 ml
lubczyk świeży - 20 g
ziemniak - 300 g

Instrukcje przygotowania

1.BOROWIK SZLACHETNY TO:
jeden z najbardziej cenionych grzybów.
2.MA WYRAZISTY CHARAKTER,:
jest przyjemnie mięsisty i nadaje zupie głęboki, bogaty smak.
3.ZUPA BOROWIKOWA TO:
pyszny klasyk.
4.KURKI TO JADALNE:
grzyby o charakterystycznym, lekko pikantnym smaku.
5.ZAPEWNIAJĄ ZUPIE GRZYBOWEJ:
subtelny, lekko orzechowy smak.
6.KOLEJNA OPCJA TO:
koźlarz babka z mięsistym miąższem, ale delikatnym smaku i aromacie.
7.OPIEŃKA MIODOWA MA:
słodki smak, który nadaje zupie unikalny charakter.
8.KOŹLARZ CZERWONY MA:
miękki miąższ i nieco orzechowy smak.
9.KOŹLARZ GRABOWY JEST:
podobny w smaku do borowika.
Zupa grzybowa z lubczykiem i prażonymi ziarnami dyni

Czas przygotowania

50 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

BOROWIK SZLACHETNY TO

jeden z najbardziej cenionych grzybów.

2

MA WYRAZISTY CHARAKTER,

jest przyjemnie mięsisty i nadaje zupie głęboki, bogaty smak.

3

ZUPA BOROWIKOWA TO

pyszny klasyk.

4

KURKI TO JADALNE

grzyby o charakterystycznym, lekko pikantnym smaku.

5

ZAPEWNIAJĄ ZUPIE GRZYBOWEJ

subtelny, lekko orzechowy smak.

6

KOLEJNA OPCJA TO

koźlarz babka z mięsistym miąższem, ale delikatnym smaku i aromacie.

7

OPIEŃKA MIODOWA MA

słodki smak, który nadaje zupie unikalny charakter.

8

KOŹLARZ CZERWONY MA

miękki miąższ i nieco orzechowy smak.

9

KOŹLARZ GRABOWY JEST

podobny w smaku do borowika.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1499,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

375 kcal

🥑

Tłuszcz

22,4 g

🌾

Węglowodany

36,1 g

🥬

Błonnik

9,2 g

💪

Białko

6,7 g

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z lubczykiem i prażonymi ziarnami dyni - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl