Zapiekane kominy z bagietek • przepis • składniki • przygotowanie
Czy to kanapka, czy to zapiekanka? To Ty decydujesz! Wypróbuj ten przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę lub kolację i spróbuj, jak smakują nadziewane kominy z bagietek.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY KOMINY Z BAGIETKI
Bagietkę kroimy na równe części o długości ok. 5-6 cm. Następnie środek każdego kawałka pieczywa ugniatamy palcami tak, aby je wydrążyć (zostawiamy jednak dno). Wnętrze każdego z kominów smarujemy w środku masłem czosnkowym.
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Ogórka konserwowego kroimy w plasterki, a kiełbasę w dość drobną kostkę. Tak przygotowane składniki, wraz z 80 g tartej mozzarelli i kukurydzą, dodajemy do miski. Całość dokładnie mieszamy.
ZAPIEKAMY KOMINY Z BAGIETEK
Przygotowane wcześniej kominy wypełniamy farszem. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószamy pozostałą tartą mozzarellą i prażoną cebulką. Tak przygotowane kominy zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C przez ok. 10-15 minut, aż ser się zarumieni.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1765,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
441,4 kcal
Tłuszcz
30,8 g
Węglowodany
25,9 g
Błonnik
1,5 g
Białko
9,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Grillowane jabłka z kruszonką i lodami
Pieczone jabłka, które smakują jak szarlotka i które można przyrządzić w grillu? Jak najbardziej! To pyszny i prosty deser, który zajmie o wiele mniej czasu niż upieczenie tradycyjnej szarlotki.

Chlebek mięsny
Wypróbowaliście już chlebek mięsny? Jeśli nie, to koniecznie powinien on zagościć w Waszej kuchni.

Sałatka z pełnoziarnistym makaronem i wędzonym łososiem
Pomysł na pożywny i pyszny obiad? Wypróbuj przepis Kingi na makaronową sałatkę z fasolką, szpinakiem i wędzonym na gorąco łososiem, polaną kaparowym dressingiem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Koreczki z łososiem
Imprezowa przekąska na szybko: klasyczne połączenie łososia, serka, ciemnego pieczywa i oliwek w prostych koreczkach, które smakują każdemu! Zaspokoją pierwszy głód gości i szybko znikną z talerza.

Klopsiki zapiekane z serem provolone
Klopsiki wołowe, aromatyczny sos pomidorowy, makaron i włoski ser provolone to przepis na pyszne i sycące danie. Wypróbuj i przygotuj sobie pyszny obiad!

Zupa gyros
Aromatyczna zupa pełna warzyw, mięsa i sera feta. Świetnie sprawdzi się w chłodniejszy wieczór. Sprawdź jak prosto ją zrobić!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
Szukasz nowych pomysłów na wykorzystanie bakłażana? Przygotuj prostą, szybką i pyszną sałatkę według przepisu Karola! Zostanie w Twoim menu na dłużej.

Dal z soczewicy
Dal to indyjskie określenie na warzywa strączkowe i potrawy z nich przyrządzane – spróbuj naszej wersji z soczewicą i ryżem.

Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
Jak radzicie sobie, kiedy musicie naprawić relacje ze znajomymi, aby zwiększyć poziom swoich awatarów? Może warto zaprosić ich na wyśmienity i szybki w przygotowaniu ramen Jokera? Sprawdź, jak go przygotować!