Wołowina po burgundzku. Dla Niego. • przepis • składniki • przygotowanie
Sposób na wyjątkowe, jednogarnkowe danie: delikatne kawałki kruchej wołowiny duszone z warzywami, rodzynkami i winem.

Czas przygotowania
95 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE NA GŁEBOKIEJ
patelni rozgrzewamy olej.
WOŁOWINĘ KROIMY W
kostkę i smażymy na patelni ok. 5 MIN.
CEBULE KROIMY W
ćwiartki, marchewki w talarki.
DO WOŁOWINY DODAJEMY
pokrojone warzywa, przyprawy i rodzynki.
CAŁOŚĆ PODLEWAMY CZERWONYM
winem i sosem sojowym.
PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ.
DUSIMY NA MAŁYM
ogniu ok. 90 MIN.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
z podgrzaną bagietką.
POSYPUJEMY CAŁOŚĆ ŚWIEŻYM
tymiankiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1712,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
856,4 kcal
Tłuszcz
46,6 g
Węglowodany
49,8 g
Błonnik
42,9 g
Białko
42,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kopytka z kasztanami i grzybami
Jak wykorzystać kasztany? Sięgnij po przepis Karola na kopytka z prawdziwkami w sosie kasztanowym i połącz domowe smaki z tym wyjątkowym, jesiennym składnikiem!

Kurczak duszony w piwie
Kurczak duszony w ciemnym, aromatycznym piwie to świetny pomysł na obiad, nie tylko od święta. Koniecznie sprawdź, jak prosto można przygotować wykwintne danie wg przepisu Karola!

Krem cytrynowy w cytrynkach
Delikatny krem cytrynowy z dodatkiem białej czekolady, podany w skórkach cytryn. Doskonały deser na letnie dni – lekki, orzeźwiający i efektowny!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Rolada czekoladowa z musem kawowo-rumowym
Smakowity rulon z ciemnego biszkoptu wypełniony aromatycznym musem na bazie kawy i czekolady. Goście będą zachwyceni.

Carpaccio z buraków z salsą z rukoli i serem kozim
Carpaccio z buraków to pyszna propozycja Karola Okrasy. Dodając do niego salsę z rukoli i kozi ser otrzymasz smakowitą przekąskę.

Ciasteczka z wróżbą
Przygotuj cynamonowe ciasteczka, w których ukryjesz niejedną wróżbę. Zobacz, jaką wylosował dla siebie Paweł Małecki!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
Kuchnia Japonii to Twoje smaki? Koniecznie spróbuj więc zupy miso z tofu i wędzonym pstrągiem – wg przepisu Karola przygotujesz ją prosto i szybko!

Sałatka z halloumi, rukolą i szpinakiem
Przygotuj sałatkę, która smakiem przypomni Ci greckie wyspy. Rukola, szpinak i ser halloumi w roli głównej!

Mango Margarita bez alkoholu
Jeśli jesteś fanem klasycznej margarity, na pewno pokochasz również jej bezalkoholową wersję z napojem mango! Sprawdź, jak wspaniale orzeźwia w ciepłe dni!