zywieniesportowcow.pl

Wegański budyń z marakują • przepis • składniki • przygotowanie

Deser z dzieciństwa w nowej odsłonie! Kinga przygotowała dla Was budyń jaglany, który zachwyca delikatnością i lekkim, owocowym smakiem.

Wegański budyń z marakują

Deser z dzieciństwa w nowej odsłonie! Kinga przygotowała dla Was budyń jaglany, który zachwyca delikatnością i lekkim, owocowym smakiem.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 1 szt.
kasza jaglana - 90 g
sól - 1 szczypta
syrop klonowy - 3 łyżki
wanilia - 3 g
mleczko kokosowe - 400 g
marakuja - 3 szt.

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY KASZĘ Z DODATKAMI:
Surową kaszę jaglaną prażymy w rondelku ok. 3-4 minut. Gdy wydzieli orzechowy zapach, przelewamy ją wrzątkiem na sicie i ponownie umieszczamy w rondelku.
2.BLENDUJEMY KASZĘ:
Pod koniec gotowania usuwamy z rondelka laskę wanilii. Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy dojrzały banan i blendujemy całość na gładką masę.
3.PODAJEMY BUDYŃ:
Budyń przekładamy do miseczek, dekorujemy miąższem marakui i listkami świeżej mięty.
Wegański budyń z marakują

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY KASZĘ Z DODATKAMI

Surową kaszę jaglaną prażymy w rondelku ok. 3-4 minut. Gdy wydzieli orzechowy zapach, przelewamy ją wrzątkiem na sicie i ponownie umieszczamy w rondelku.

2

BLENDUJEMY KASZĘ

Pod koniec gotowania usuwamy z rondelka laskę wanilii. Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy dojrzały banan i blendujemy całość na gładką masę.

3

PODAJEMY BUDYŃ

Budyń przekładamy do miseczek, dekorujemy miąższem marakui i listkami świeżej mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1396,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

465,6 kcal

🥑

Tłuszcz

25,9 g

🌾

Węglowodany

52,6 g

🥬

Błonnik

7,6 g

💪

Białko

7,6 g

Podobne przepisy

Wegański budyń z marakują - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl