Szaszłyki z łososia z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj przepis Piotra Kucharskiego na doskonałe lizaki rybne dla dzieci, podane z pysznymi grillowanymi warzywami!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
UKŁADAMY WARZYWA NA GRILLU
Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie.
SMARUJEMY ŁOSOSIA GLAZURĄ
Składniki glazury łączymy ze sobą. Łososia kładziemy na grillu, a następnie smarujemy glazurą. Obok układamy pieczywo. Gdy łosoś zarumieni się z jednej strony, przekładamy go na drugą i ponownie smarujemy glazurą. Warzywa również możemy posmarować glazurą.
PRZYGOTOWUJEMY SOS
Ogórka kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy oregano. Dodajemy keczup. Całość mieszamy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1632,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
408,0 kcal
Tłuszcz
19,3 g
Węglowodany
33,4 g
Błonnik
26,7 g
Białko
26,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
Aromatyczny sos z dodatkiem pomidorów, czerwonego wina, fasolki i słonego sera feta. Z dodatkiem mięsnych klopsików doskonale smakuje z pieczywem!

Tort „Pavlova”
Na ważne okazje i bez okazji! Tort „Pavlova” wypełniony kremem i owocami! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Pieczona ciecierzyca na słono
Superpomysł na przekąskę na wieczór filmowy lub przyjęcie! Ciecierzyca pieczona na słono. Wypróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
Grillowany kurczak, świeże warzywa i najlepsza bagietka tworzą kompozycję składników, którą warto wykorzystać, by przygotować wyjątkową kanapkę - prostą, sycącą i pyszną!

Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
Kiedy sezon na świeże owoce się kończy, czas na deser z mrożonymi. Kruche ciasto wypełnione gęstą masą budyniową pełną owoców.

Tołpyga w jajecznicy
Smażony filet z tołpygi przygotowany w niebanalny, a jednocześnie prosty i szybki sposób – w połączeniu z jajecznicą.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ajwar
Ajwar – pasta warzywna, wyśmienita zarówno do kanapek, jak i mięs. Przygotuj ją w domu według świetnego przepisu Darii!

Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!

Kalafior à la schabowy z młodymi ziemniakami i sałatką
Tradycyjny obiad w wegetariańskiej odsłonie, czyli kalafior à la schabowy! Przygotuj go według wskazówek Karola i podaj ze skarbami lata: młodymi ziemniakami i pyszną sałatką z kiszonego kalafiora!