Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie • przepis • składniki • przygotowanie
Świetna przekąska na nagły atak głodu. Nieważne, czy tylko patrolujecie miasto, czy czeka Was pracowity wieczór pełen walki z przestępczością, zawsze możecie złapać hot doga w locie.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
DUSIMY CEBULKĘ
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę smażymy przez ok. 5 minut, aż zmięknie i nabierze złotego koloru. Następnie dodajemy musztardę, syrop klonowy, ocet, a także sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut.
PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Bułki do hot dogów podpiekamy przez ok. 5 minut. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, następnie odcedzamy je i w razie potrzeby delikatnie osuszamy. Musztardę mieszamy z ketchupem. Ogórki kroimy wzdłuż w plastry.
SKŁADAMY HOT DOGI
Bułki do hot dogów przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Ich wnętrze smarujemy przygotowanym sosem. Na połowie każdego układamy plaster ogórka. Następnie w hot dogach układamy parówki i przykrywamy je duszoną cebulką.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
816,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
408,4 kcal
Tłuszcz
20,3 g
Węglowodany
43,2 g
Błonnik
3,3 g
Białko
13,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
Przekąska na mniejszy głód dla Ciebie i bliskich? W dodatku w bezmięsnej odsłonie? Oto smaczna alternatywa dla wegetarian: hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i apetycznym sosem! Spróbuj!

Philly cheesesteak - kanapka z Filadelfii
Philly cheesesteak to klasyczna amerykańska kanapka pochodząca z Filadelfii, która zachwyca prostotą i wyjątkowym smakiem. Soczyste mięso, ciągnący się ser i mięciutka bułka — czy to nie brzmi wspaniale? Daj się zauroczyć i spróbuj Philly cheesesteak naszego autorstwa!

Biscuits and gravy — południowoamerykańskie danie śniadaniowe
Biscuits and gravy to klasycznie danie kuchni południowoamerykańskiej, które zachwyca swoją prostotą i nietypowym połączeniem smaków. Delikatne, maślane bułeczki podawane z kremowym sosem na bazie mleka i aromatycznej kiełbasy tworzą niecodzienną kompozycję. Odkryj z nami smaki amerykańskiego Południa!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

2 przekąski na imprezę sylwestrową
Szukasz pomysłu na sylwestrowe menu? Przygotuj proste i szybkie przekąski według przepisu DG!

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Ten przepis na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym warto mieć pod ręką zawsze wtedy, gdy chcemy przygotować szybki i pyszny obiad w stylu azjatyckim. To klasyka, która nigdy się nie nudzi!

Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Efektowny obiad? Delikatne kawałki jagnięciny podane z soczyście zieloną sałatką z groszku, mięty oraz sera feta.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kabanosy w cieście francuskim
Są rumiane, chrupią i zachęcają do tego, by się nimi poczęstować. Kabanosy w cieście francuskim to przepis Karola, który warto mieć pod ręką, przygotowując każdą imprezę – również tę sylwestrową!

Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.

Omlet sojowy z warzywami
Szukasz pomysłu na śniadanie? Przygotuj sojowy omlet z warzywami, dzięki któremu smacznie rozpoczniesz dzień. Szybki i prosty, czyli idealny!