zywieniesportowcow.pl

Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie • przepis • składniki • przygotowanie

Świetna przekąska na nagły atak głodu. Nieważne, czy tylko patrolujecie miasto, czy czeka Was pracowity wieczór pełen walki z przestępczością, zawsze możecie złapać hot doga w locie.

Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie

Świetna przekąska na nagły atak głodu. Nieważne, czy tylko patrolujecie miasto, czy czeka Was pracowity wieczór pełen walki z przestępczością, zawsze możecie złapać hot doga w locie.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bułki hot-dog - 2 szt.
parówki z indyka - 2 szt.
ketchup - 1 łyżka
ogórek kiszony - 2 szt.
masło klarowane - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
musztarda - 1 łyżka
syrop klonowy - 1 łyżeczka
ocet jabłkowy - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.DUSIMY CEBULKĘ:
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę smażymy przez ok. 5 minut, aż zmięknie i nabierze złotego koloru. Następnie dodajemy musztardę, syrop klonowy, ocet, a także sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut.
2.PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Bułki do hot dogów podpiekamy przez ok. 5 minut. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, następnie odcedzamy je i w razie potrzeby delikatnie osuszamy. Musztardę mieszamy z ketchupem. Ogórki kroimy wzdłuż w plastry.
3.SKŁADAMY HOT DOGI:
Bułki do hot dogów przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Ich wnętrze smarujemy przygotowanym sosem. Na połowie każdego układamy plaster ogórka. Następnie w hot dogach układamy parówki i przykrywamy je duszoną cebulką.
Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

DUSIMY CEBULKĘ

Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę smażymy przez ok. 5 minut, aż zmięknie i nabierze złotego koloru. Następnie dodajemy musztardę, syrop klonowy, ocet, a także sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kolejne 5 minut.

2

PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Bułki do hot dogów podpiekamy przez ok. 5 minut. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, następnie odcedzamy je i w razie potrzeby delikatnie osuszamy. Musztardę mieszamy z ketchupem. Ogórki kroimy wzdłuż w plastry.

3

SKŁADAMY HOT DOGI

Bułki do hot dogów przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Ich wnętrze smarujemy przygotowanym sosem. Na połowie każdego układamy plaster ogórka. Następnie w hot dogach układamy parówki i przykrywamy je duszoną cebulką.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

816,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

408,4 kcal

🥑

Tłuszcz

20,3 g

🌾

Węglowodany

43,2 g

🥬

Błonnik

3,3 g

💪

Białko

13,3 g

Podobne przepisy

Symbiotyczne hot dogi z duszoną cebulką w musztardzie - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl