Sałatka i koktajl z rabarbaru • przepis • składniki • przygotowanie
Daria Ładocha przygotowała dwa pyszne przepisy na sezon rabarbarowy! Wypróbuj!

Czas przygotowania
60 min
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY RABARBAR
Rabarbar oczyszczamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy łykowatych części. Kroimy wzdłuż na kawałki o długości 5 cm. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rabarbar, polewamy miodem i oprószamy odrobiną cynamonu. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez mniej więcej 10 minut. Maliny miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dressingu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2500,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
416,8 kcal
Tłuszcz
26,9 g
Węglowodany
38,8 g
Błonnik
9,3 g
Białko
9,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Placuszki z kurczaka i szynki
To jedno z tych dań, które lubią dzieci. Sprawia to delikatne mięso z kurczaka oraz pyszny sos z dodatkiem pistacji.

Słoneczny łosoś
Łosoś zasługuje na szlachetną, ale wyrazistą oprawę. Podaj go z pomidorami, cukinią i aromatycznymi przyprawami.

Babka czekoladowa z wiśniami
Babka czekoladowa z wiśniami to wyjątkowy wypiek, który, łączy w sobie intensywność czekoladowego smaku z lekką kwasowością owoców. Babka z czekoladą i wiśniami może stać się pysznym i efektownym elementem świątecznego stołu, jak i prostym towarzyszem codziennych czynności. W jaki sposób upiec wilgotną, intensywnie czekoladową babkę z wiśniami? Sprawdź nasz sposób!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasteczka migdałowe
Słodkie i kruche historie z ogrodu? Tylko według przepisu Darii na ciasteczka migdałowe z cukrem różanym!

Burger rybny i ogórkowy relish
Ryba z grilla w formie burgera? To brzmi naprawdę dobrze, a jeszcze lepiej smakuje! Sprawdź i daj się przekonać!

Grissini
Chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego to pyszna przekąska, która uświetni każde przyjęcie. Upieczesz je w kilka chwil!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Sycąca sałatka z indykiem, burakami i orientalnym mleczkiem kokosowym!

Kanapka Reuben
Kanapka Reuben to prawdziwy nowojorski klasyk, który łączy w sobie wyjątkowe smaki i tekstury. Soczyste pastrami, kiszona kapusta, rozpływający się ser szwajcarski i aromatyczny sos, wszystko zamknięte pomiędzy kromkami chrupiącego chleba żytniego. Przygotuj się na intensywne doznania smakowe i zrób ją razem z nami!

Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
Gęsty warzywny krem we francuskiej interpretacji! Sycąca zupa, która smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.