zywieniesportowcow.pl

Pstrąg tęczowy w bekonie • przepis • składniki • przygotowanie

Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Pstrąg tęczowy w bekonie

Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
świeży koperek - 25 g
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sok z cytryny - 25 ml
sól - 1 szczypta
boczek w plastrach - 90 g
ząbek czosnku - 2 szt.
pstrąg łososiowy swieży filet - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PSTRĄGI SKROPIAMY SOKIEM:
z cytryny i oliwą z oliwek.
2.NACIERAMY SOLĄ, PIEPRZEM:
i roztartym czosnkiem.
3.
SIEKAMY KOPEREK.
4.RYBY ROZCINAMY Z:
jednej strony, tak aby można było wypełnić ich wnętrze. PSTRĄGI WYPEŁNIAMY POSIEKANYM: koperkiem. RYBY OWIJAMY: bekonem.
5.PIECZEMY OK.:
30 MIN W: temp.
6.180 STOPNI:
C.
Pstrąg tęczowy w bekonie

Czas przygotowania

40 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PSTRĄGI SKROPIAMY SOKIEM

z cytryny i oliwą z oliwek.

2

NACIERAMY SOLĄ, PIEPRZEM

i roztartym czosnkiem.

3

SIEKAMY KOPEREK.

4

RYBY ROZCINAMY Z

jednej strony, tak aby można było wypełnić ich wnętrze. PSTRĄGI WYPEŁNIAMY POSIEKANYM: koperkiem. RYBY OWIJAMY: bekonem.

5

PIECZEMY OK.

30 MIN W: temp.

6

180 STOPNI

C.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1250,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

312,7 kcal

🥑

Tłuszcz

20,9 g

🌾

Węglowodany

1,6 g

🥬

Błonnik

29,4 g

💪

Białko

29,4 g

Podobne przepisy

Pstrąg tęczowy w bekonie - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl