zywieniesportowcow.pl

Piwne muffinki z malinami • przepis • składniki • przygotowanie

Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!

Piwne muffinki z malinami

Niezwykłe piwne muffinki z pysznym kremem i świeżymi malinami. Koniecznie musisz spróbować!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 24
Poziom trudności
łatwy

Składniki

jajko - 3 szt.
cukier - 440 g
kakao - 120 g
śmietana 18% - 120 g
piwo - 350 ml
mąka pszenna - 340 g
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
cukier puder - 180 g
serek śmietankowy - 200 g
maliny mrożone - 100 g
masło - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE KAKAO, CUKIER,:
mąkę i sodę mieszamy razem w dużej misce.
2.MASŁO ROZPUSZCZAMY I:
łączymy z piwem.
3.STALE MIKSUJĄC, DODAJEMY:
pojedynczo jajka, a następnie śmietanę.
4.DO MOKRYCH SKŁADNIKÓW:
stopniowo, stale miksując, dodajemy suche.
5.OTRZYMANĄ MASĘ PRZEKŁADAMY:
do foremek do muffinów, napełniając je do 3/4 wysokości.
6.PIECZEMY W TEMPERATURZE:
180 stopni mniej więcej przez 12 minut (do suchego patyczka).
7.UPIECZONE MUFFINY WYJMUJEMY:
i studzimy na kratce.
8.W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWUJEMY:
frosting.
9.TWAROŻEK I MASŁO:
ucieramy na jednolitą masę.
10.STALE MIKSUJĄC, STOPNIOWO:
dodajemy cukier puder.
11.Z MALIN ROBIMY:
purée, a następnie dodajemy je do otrzymanego kremu.
12.MIESZAMY AŻ DO:
połączenia się składników.
13.CHŁODZIMY W:
lodówce.
14.OSTUDZONE MUFFINY DEKORUJEMY:
malinowym kremem.
Piwne muffinki z malinami

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 24

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE KAKAO, CUKIER,

mąkę i sodę mieszamy razem w dużej misce.

2

MASŁO ROZPUSZCZAMY I

łączymy z piwem.

3

STALE MIKSUJĄC, DODAJEMY

pojedynczo jajka, a następnie śmietanę.

4

DO MOKRYCH SKŁADNIKÓW

stopniowo, stale miksując, dodajemy suche.

5

OTRZYMANĄ MASĘ PRZEKŁADAMY

do foremek do muffinów, napełniając je do 3/4 wysokości.

6

PIECZEMY W TEMPERATURZE

180 stopni mniej więcej przez 12 minut (do suchego patyczka).

7

UPIECZONE MUFFINY WYJMUJEMY

i studzimy na kratce.

8

W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWUJEMY

frosting.

9

TWAROŻEK I MASŁO

ucieramy na jednolitą masę.

10

STALE MIKSUJĄC, STOPNIOWO

dodajemy cukier puder.

11

Z MALIN ROBIMY

purée, a następnie dodajemy je do otrzymanego kremu.

12

MIESZAMY AŻ DO

połączenia się składników.

13

CHŁODZIMY W

lodówce.

14

OSTUDZONE MUFFINY DEKORUJEMY

malinowym kremem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

6348,0 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

264,5 kcal

🥑

Tłuszcz

10,5 g

🌾

Węglowodany

40,9 g

🥬

Błonnik

4,1 g

💪

Białko

4,1 g

Podobne przepisy

Piwne muffinki z malinami - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl