zywieniesportowcow.pl

Pieczone jabłka • przepis • składniki • przygotowanie

Prosty sposób na małe co nieco. Miąższ pieczonego jabłka rozpływa się w ustach, a bakaliowy farsz daje przyjemną słodycz.

Pieczone jabłka

Prosty sposób na małe co nieco. Miąższ pieczonego jabłka rozpływa się w ustach, a bakaliowy farsz daje przyjemną słodycz.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

jabłko czerwone - 4 szt.
muesli - 100 g
morele suszone - 50 g
woda - 150 ml

Instrukcje przygotowania

1.ŚCINAMY GÓRNĄ CZĘŚĆ:
jabłek (plaster o grubości około 5-8 mm), zachowujemy.
2.Z JABŁEK USUWAMY:
środek (część z nasionkami wyrzucamy, pozostałą część wydrążonego jabłka kroimy w drobną kostkę).
3.DO MISKI PRZEKŁADAMY:
musli, morele pokrojone w kostkę, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 30 minut.
4.DODAJEMY JABŁKA POKROJONE:
w kostkę, mieszamy.
5.NADZIEWAMY JABŁKA FARSZEM,:
przykrywamy ściętymi wierzchami i pieczemy 12-15 minut w temp.
6.
165°C (TERMOOBIEG).
7.PODAJEMY NA:
ciepło.
Pieczone jabłka

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ŚCINAMY GÓRNĄ CZĘŚĆ

jabłek (plaster o grubości około 5-8 mm), zachowujemy.

2

Z JABŁEK USUWAMY

środek (część z nasionkami wyrzucamy, pozostałą część wydrążonego jabłka kroimy w drobną kostkę).

3

DO MISKI PRZEKŁADAMY

musli, morele pokrojone w kostkę, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 30 minut.

4

DODAJEMY JABŁKA POKROJONE

w kostkę, mieszamy.

5

NADZIEWAMY JABŁKA FARSZEM,

przykrywamy ściętymi wierzchami i pieczemy 12-15 minut w temp.

6

165°C (TERMOOBIEG).

7

PODAJEMY NA

ciepło.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

876,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

219,1 kcal

🥑

Tłuszcz

1,4 g

🌾

Węglowodany

54,7 g

🥬

Błonnik

3,2 g

💪

Białko

3,2 g

Podobne przepisy

Pieczone jabłka - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl