zywieniesportowcow.pl

Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku • przepis • składniki • przygotowanie

Parówki po kanadyjsku to prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny sposób na niecodzienny posiłek. Zapiekane z ciągnącym się serem i chrupiącym bekonem parówki z pewnością skradną serca wszystkich domowników. Poznaj nasz przepis!

Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku

Parówki po kanadyjsku to prosty, a jednocześnie niezwykle smaczny sposób na niecodzienny posiłek. Zapiekane z ciągnącym się serem i chrupiącym bekonem parówki z pewnością skradną serca wszystkich domowników. Poznaj nasz przepis!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

parówki drobiowe - 8 szt.
boczek surowy - 16 plastrów
ser gouda - 8 plastrów
sól morska - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY PARÓWKI:
Parówki nacinamy wzdłuż na średnią głębokość, tak, aby bez trudu można było włożyć w nie ser.
2.KROIMY SER:
Plastry sera przekrawamy wzdłuż na 3-4 paski, a potem układamy w środku parówek.
3.OWIJAMY PARÓWKI BOCZKIEM:
Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami boczku, dość ciasno. Ostrym nożem nacinamy boczek wzdłuż parówki, dokładnie na wysokości sera.
4.UKŁADAMY PARÓWKI NA BLASZE:
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i odkładamy na nią parówki.
5.DOPRAWIAMY PARÓWKI:
Parówki posypujemy solą morską oraz pieprzem.
6.PIECZEMY PARÓWKI:
Blachę z parówkami wsuwamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut, aż ser zacznie się topić. Pyszna przekąska jest gotowa!
Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY PARÓWKI

Parówki nacinamy wzdłuż na średnią głębokość, tak, aby bez trudu można było włożyć w nie ser.

2

KROIMY SER

Plastry sera przekrawamy wzdłuż na 3-4 paski, a potem układamy w środku parówek.

3

OWIJAMY PARÓWKI BOCZKIEM

Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami boczku, dość ciasno. Ostrym nożem nacinamy boczek wzdłuż parówki, dokładnie na wysokości sera.

4

UKŁADAMY PARÓWKI NA BLASZE

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i odkładamy na nią parówki.

5

DOPRAWIAMY PARÓWKI

Parówki posypujemy solą morską oraz pieprzem.

6

PIECZEMY PARÓWKI

Blachę z parówkami wsuwamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut, aż ser zacznie się topić. Pyszna przekąska jest gotowa!

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1986,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

496,6 kcal

🥑

Tłuszcz

45,8 g

🌾

Węglowodany

2,1 g

🥬

Błonnik

0,3 g

💪

Białko

18,6 g

Podobne przepisy

Parówki zapiekane z serem — po kanadyjsku - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl