zywieniesportowcow.pl

Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto • przepis • składniki • przygotowanie

Myślisz, że dania z owocami morza są trudne do wykonania? W takim razie wypróbuj bardzo prosty przepis na owoce morza w cieście z aromatycznym dipem pesto i chrupiącymi frytkami z ziemniaków!

Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto

Myślisz, że dania z owocami morza są trudne do wykonania? W takim razie wypróbuj bardzo prosty przepis na owoce morza w cieście z aromatycznym dipem pesto i chrupiącymi frytkami z ziemniaków!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

owoce morza w cieście - 600 g
sałata rzymska - 2 szt.
ziemniak - 350 g
ser mascarpone - 200 g
pesto - 250 ml
cytryna - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
natka pietruszki - 20 g
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIACZANE TALARKI:
Ziemniaki gotujemy, a następnie kroimy w plastry i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju tak, by były chrupiące. Sałatę rzymską kroimy w paski i dodajemy do ziemniaków tuż przed podaniem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2.PRZYGOTOWUJEMY DIP PESTO:
Serek mascarpone łączymy w słoiczku z zielonym pesto. Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowywania owoców morza, by smaki się przegryzły.
3.PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY OWOCE MORZA:
Owoce morza w cieście przyrządzamy według instrukcji podanej na opakowaniu. Podajemy z wcześniej przygotowanymi talarkami, cząstkami cytryny i natką pietruszki.
Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIACZANE TALARKI

Ziemniaki gotujemy, a następnie kroimy w plastry i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju tak, by były chrupiące. Sałatę rzymską kroimy w paski i dodajemy do ziemniaków tuż przed podaniem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2

PRZYGOTOWUJEMY DIP PESTO

Serek mascarpone łączymy w słoiczku z zielonym pesto. Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowywania owoców morza, by smaki się przegryzły.

3

PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY OWOCE MORZA

Owoce morza w cieście przyrządzamy według instrukcji podanej na opakowaniu. Podajemy z wcześniej przygotowanymi talarkami, cząstkami cytryny i natką pietruszki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3592,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

898,2 kcal

🥑

Tłuszcz

56,2 g

🌾

Węglowodany

55,8 g

🥬

Błonnik

31,8 g

💪

Białko

31,8 g

Podobne przepisy

Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl