zywieniesportowcow.pl

Naleśniki z pstrągiem i gruszką • przepis • składniki • przygotowanie

Zobacz, jak przygotować naleśniki z dodatkiem gruszki i wędzonego pstrąga. Smakują wyśmienicie!

Naleśniki z pstrągiem i gruszką

Zobacz, jak przygotować naleśniki z dodatkiem gruszki i wędzonego pstrąga. Smakują wyśmienicie!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chrzan tarty - 1 łyżka
gruszka - 2 szt.
świeży koperek - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżeczka
musztarda francuska - 1 łyżka
pstrąg wedzony - 1 szt.
rukola - 20 g
ser twaróg półtłusty - 300 g
jajko - 2 szt.
masło klarowane - 1 łyżka
mleko - 250 ml
olej - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
woda - 250 ml
mąka pszenna - 250 g

Instrukcje przygotowania

1.Przygotuj mikser KROK 1:
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA WSZYSTKIE: SKŁADNIKI MIKSUJEMY.
2.CIASTO ODSTAWIAMY NA 10 MINUT.KROK 2:
SMAŻYMY NALEŚNIKI NALEŚNIKI SMAŻYMY: z obu stron na złoty kolor na niewielkiej ilości masła klarowanego.KROK 3: FASZERUJEMY NALEŚNIKI TWARÓG ŁĄCZYMY: z posiekanym koperkiem, musztardą, chrzanem i miodem.
3.
Naleśniki smarujemy przyprawionym twarogiem.
4.
Układamy pstrąga pozbawionego ości, plastry gruszki oraz rukolę.
Naleśniki z pstrągiem i gruszką

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

Przygotuj mikser KROK 1

ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA WSZYSTKIE: SKŁADNIKI MIKSUJEMY.

2

CIASTO ODSTAWIAMY NA 10 MINUT.KROK 2

SMAŻYMY NALEŚNIKI NALEŚNIKI SMAŻYMY: z obu stron na złoty kolor na niewielkiej ilości masła klarowanego.KROK 3: FASZERUJEMY NALEŚNIKI TWARÓG ŁĄCZYMY: z posiekanym koperkiem, musztardą, chrzanem i miodem.

3

Naleśniki smarujemy przyprawionym twarogiem.

4

Układamy pstrąga pozbawionego ości, plastry gruszki oraz rukolę.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2423,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

605,9 kcal

🥑

Tłuszcz

21,1 g

🌾

Węglowodany

77,3 g

🥬

Błonnik

33,7 g

💪

Białko

33,7 g

Podobne przepisy

Naleśniki z pstrągiem i gruszką - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl