Muffinki bananowo-czekoladowe • przepis • składniki • przygotowanie
Lekko wilgotne w środku i wypełnione aromatem masła orzechowego, ekstraktu waniliowego oraz gorzkiej czekolady. Łatwe w przygotowaniu i doskonałe jako śniadanie czy deser do popołudniowej kawy!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dajemy banany, masło orzechowe, erytrytol, cukier brązowy, jajko, jogurt i ekstrakt waniliowy. Wszystko miksujemy, używając programuwg ustawień własnych / czas 45 sekund / obroty 6.Po miksowaniu zgarniamy masę ze ścianek naczynia.
MIESZAMY SKŁADNIKI NA CIASTO
Dodajemy mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną do wcześniej uzyskanej masy i całość mieszamy w termorobocie MC Smart, używając programuwg ustawień własnych / czas 45 sekund / obroty 3.
DODAJEMY GORZKĄ CZEKOLADĘ
Do ciasta dodajemy pokrojoną na małe kawałki gorzką czekoladę i mieszamy wszystko, używając programuwg ustawień własnych / czas 15 sekund / obroty 2.
PIECZEMY MUFFINKI
Przekładamy ciasto do foremek do muffinek (mogą być papilotki lub silikonowe) do około 0,7 ich wysokości i pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Po wyjęciu z piekarnika muffinki studzimy i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1946,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
162,2 kcal
Tłuszcz
6,2 g
Węglowodany
29,2 g
Błonnik
2,8 g
Białko
4,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Krewetki z ananasem podawane na ciepło
Jesteś miłośnikiem krewetek? Wypróbuj połączenie z ananasem i zaserwuj je na ciepło. Pyszny, szybki i łatwy przepis!

Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
Delikatny serowy krem na warzywnym bulionie. Mięsne klopsiki idealnie go uzupełniają.

Walentynkowe serduszka
Doskonały słodki prezent dla ukochanej osoby! Ciasteczka w kształcie serduszek!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pikantna zupa z czerwonej soczewicy
Rozgrzewająca i sycąca zupa, którą postawisz na stole w mniej niż pół godziny? To na pewno będzie ta wegańska zupa z czerwonej soczewicy! Dzięki dodatkowi ajwaru nabiera niesamowitej głębi smaku.

Risotto z bobem i wędzonym kurczakiem
Kremowe i aromatyczne risotto z jednym najbardziej wyczekiwanych warzyw sezonowych – bobem. To pomysł na pyszny obiad, który dzięki dodatkowi cytryny i wędzonego kurczaka tylko zyskuje na smaku.

Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Śniadaniowe burrito
Tortille z mięsem, awokado, fasolą i ostrym dipem! Zobacz, jak przygotować śniadanie inspirowane kuchnią meksykańską!

Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.

Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
Tarta z czerstwego chleba i do tego smażona na patelni? Tym przepisem Kinga udowadnia, że z resztek pieczywa można wyczarować pyszne i pożywne danie!