zywieniesportowcow.pl

Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa • przepis • składniki • przygotowanie

Taki obiad zje ze smakiem każdy maluch! Pachnąca ryba w delikatnym sosie, pożywna kasza i pyszna surówka – samo zdrowie!

Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa

Taki obiad zje ze smakiem każdy maluch! Pachnąca ryba w delikatnym sosie, pożywna kasza i pyszna surówka – samo zdrowie!

Czas przygotowania
0 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cytryna - 0,25 szt.
kapusta czerwona - 100 g
jogurt naturalny - 2 łyżki
kasza jęczmienna - 50 g
świeży koperek - 2 łyżeczki
masło - 1 łyżeczka
łosoś filet, bez skóry - 90 g
olej rzepakowy - 0,5 łyżeczki
rodzynki - 10 g
jabłko czerwone - 50 g
sok z cytryny - 1 łyżeczka
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.ŁOSOŚ DOKŁADNIE OCZYSZCZAMY:
filet z ości.
2.NA PATELNI ROZPUSZCZAMY:
masło, dodajemy koperek i pieprz.
3.
CHWILĘ PODDUSZAMY.
4.RYBĘ UMIESZCZAMY NA:
sicie do gotowania na parze (skórą do dołu), wykładamy na nią duszony koperek, plasterek cytryny i gotujemy na parze około 20 minut.
5.POZOSTAŁY KOPEREK MIESZAMY:
z jogurtem i doprawiamy do smaku.
6.POWSTAŁYM SOSEM POLEWAMY:
ugotowaną rybę.
7.KASZA KASZĘ JĘCZMIENNĄ:
ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
8.SURÓWKA POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ:
zblanszuj we wrzątku.
9.DODAJ DO NIEJ:
starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki, olej i dopraw sokiem z cytryny.
10.
JAK PODAWAĆ?.
11.DO DANIA PODAJ:
herbatkę malinową.
12.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL.
Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ŁOSOŚ DOKŁADNIE OCZYSZCZAMY

filet z ości.

2

NA PATELNI ROZPUSZCZAMY

masło, dodajemy koperek i pieprz.

3

CHWILĘ PODDUSZAMY.

4

RYBĘ UMIESZCZAMY NA

sicie do gotowania na parze (skórą do dołu), wykładamy na nią duszony koperek, plasterek cytryny i gotujemy na parze około 20 minut.

5

POZOSTAŁY KOPEREK MIESZAMY

z jogurtem i doprawiamy do smaku.

6

POWSTAŁYM SOSEM POLEWAMY

ugotowaną rybę.

7

KASZA KASZĘ JĘCZMIENNĄ

ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

8

SURÓWKA POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ

zblanszuj we wrzątku.

9

DODAJ DO NIEJ

starte na grubych oczkach jabłko, rodzynki, olej i dopraw sokiem z cytryny.

10

JAK PODAWAĆ?.

11

DO DANIA PODAJ

herbatkę malinową.

12

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

545,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

545,1 kcal

🥑

Tłuszcz

20,9 g

🌾

Węglowodany

65,7 g

🥬

Błonnik

27,8 g

💪

Białko

27,8 g

Podobne przepisy

Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl