zywieniesportowcow.pl

Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie • przepis • składniki • przygotowanie

Gulasz z jelenia to prawdziwa uczta dla miłośników dziczyzny. Zrobisz go w bardzo łatwy sposób, a dodatek wytrawnego czerwonego wina doskonale podkreśli jego niepowtarzalny smak!

Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie

Gulasz z jelenia to prawdziwa uczta dla miłośników dziczyzny. Zrobisz go w bardzo łatwy sposób, a dodatek wytrawnego czerwonego wina doskonale podkreśli jego niepowtarzalny smak!

Czas przygotowania
70 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion warzywny - 25 ml
cebula - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
liść laurowy - 2 szt.
olej - 2 łyżki
pieprz kolorowy - 0,5 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
tymianek suszony - 0,5 łyżeczki
wino czerwone - 185 ml
ziele angielskie - 2 szt.
jałowiec - 3 szt.
kolendra świeża - 0,5 łyżeczki
mąka pszenna - 2 łyżki
gulasz z dziczyzny - 300 g

Instrukcje przygotowania

1.DUSIMY MIĘSO W WINIE:
Olej rozgrzewamy w dużym garnku o grubym dnie. Przekładamy do niego mięso. Dodajemy wino, drobno posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, bulion i pozostałe przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem, na małym ogniu ok. 1 godziny.
Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie

Czas przygotowania

70 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

DUSIMY MIĘSO W WINIE

Olej rozgrzewamy w dużym garnku o grubym dnie. Przekładamy do niego mięso. Dodajemy wino, drobno posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, bulion i pozostałe przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem, na małym ogniu ok. 1 godziny.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

746 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

186,5 kcal

🥑

Tłuszcz

5,7 g

🌾

Węglowodany

15 g

🥬

Błonnik

10,5 g

💪

Białko

10,5 g

Podobne przepisy

Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl