zywieniesportowcow.pl

Domowe biszkopty z awokado • przepis • składniki • przygotowanie

Niezwykle szybkie w przygotowaniu biszkopty z dodatkiem awokado to pyszny pomysł na przekąskę. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, że nawet z trzech składników może powstać coś smacznego!

Domowe biszkopty z awokado

Niezwykle szybkie w przygotowaniu biszkopty z dodatkiem awokado to pyszny pomysł na przekąskę. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, że nawet z trzech składników może powstać coś smacznego!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 2 szt.
masło - 40 g
mąka pszenna - 200 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI BISZKOPTÓW:
Masło roztapiamy w rondelku. Awokado rozgniatamy widelcem, aż powstanie dość jednolita masa.
2.WYRABIAMY CIASTO:
Awokado łączymy z roztopionym masłem i dodajemy do nich mąkę. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy, aż otrzymamy elastyczną, jednolitą masę. W razie potrzeby ciasto podsypujemy mąką.
3.WYCINAMY BISZKOPTY:
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 cm i za pomocą foremek do ciastek wycinamy z niego biszkopty. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4.PIECZEMY BISZKOPTY:
Biszkopty pieczemy przez ok. 18-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowe przekąski przed jedzeniem studzimy.
Domowe biszkopty z awokado

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI BISZKOPTÓW

Masło roztapiamy w rondelku. Awokado rozgniatamy widelcem, aż powstanie dość jednolita masa.

2

WYRABIAMY CIASTO

Awokado łączymy z roztopionym masłem i dodajemy do nich mąkę. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy, aż otrzymamy elastyczną, jednolitą masę. W razie potrzeby ciasto podsypujemy mąką.

3

WYCINAMY BISZKOPTY

Gotowe ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 cm i za pomocą foremek do ciastek wycinamy z niego biszkopty. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4

PIECZEMY BISZKOPTY

Biszkopty pieczemy przez ok. 18-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Gotowe przekąski przed jedzeniem studzimy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1634,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

408,6 kcal

🥑

Tłuszcz

23,7 g

🌾

Węglowodany

45,1 g

🥬

Błonnik

6,7 g

💪

Białko

7,4 g

Podobne przepisy

Domowe biszkopty z awokado - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl