Ciasteczka owsiane z jabłkami • przepis • składniki • przygotowanie
Proste ciasteczka dla małych i dużych łasuchów, które przygotujesz w mgnieniu oka. Pięknie pachną i świetnie smakują.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ TARKĘ O
drobnych oczkach blender lub rozdrabniacz blachę do pieczenia papier do pieczenia piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C Sposób przygotowania Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
POŁOWĘ PŁATKÓW OWSIANYCH
mielimy za pomocą blendra lub rozdrabniacza.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁĄCZYMY
w misce, mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.
WYKŁADAMY NA BLASZKĘ
wyłożoną papierem do pieczenia 8 okrągłych ciastek.
PIECZEMY 15 MINUT
w temp. 160°C.: STUDZIMY.:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
608 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
76 kcal
Tłuszcz
1,5 g
Węglowodany
14,7 g
Błonnik
2 g
Białko
2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Babka mięsna
Ta soczysta babka mięsna z jajkami i boczkiem to wyjątkowy pomysł na każdą okazję – nie tylko na Wielkanoc!

Jogurtowy sernik na zimno
Najlepszy deser na ciepłe dni? Jogurtowy sernik na zimno według Pawła Małeckiego!

Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.

Surówka z marchewki i jabłek
Wzbogać klasyczną surówkę z marchwi i jabłek świeżą miętą, rodzynkami i curry. Nowe doznania kulinarne gwarantowane!

Zapiekanka z ndują, pomidorkami i oliwkami
Chrupiąca i pyszna zapiekanka z dodatkiem lekko pikantnej nduji do smarowania. To inspirowane włoskimi smakami danie, które dzięki świeżym pomidorkom i oliwkom zyskuje na smaku i kolorze.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kiełbaski piwne z grilla
Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.

Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.

Chili z indykiem
Gulasz w orientalnym stylu? Spróbuj chili z mnóstwem warzyw, mięsem z indyka i jogurtem kolendrowym!