zywieniesportowcow.pl

Blok czekoladowy – domowy! • przepis • składniki • przygotowanie

Zobacz, jak przygotować smakołyk, który na pewno pamiętasz z dzieciństwa! Blok czekoladowy w nieco innej wersji – z amarantusem i żurawinami!

Blok czekoladowy – domowy!

Zobacz, jak przygotować smakołyk, który na pewno pamiętasz z dzieciństwa! Blok czekoladowy w nieco innej wersji – z amarantusem i żurawinami!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

czekolada mleczna - 200 g
masło - 100 g
ryż preparowany - 20 g
żurawina suszona - 100 g
amarantus ekspandowany - 20 g

Instrukcje przygotowania

1.ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ:
Czekoladę rozpuszczamy z masłem w małym rondlu ustawionym na niewielkim ogniu. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Odstawiamy do przestygnięcia.
2.SCHŁADZAMY CIASTO W LODÓWCE:
Żurawiny i pozostałe składniki dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 2-2,5 godziny, do momentu całkowitego zestalenia.
Blok czekoladowy – domowy!

Czas przygotowania

180 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ

Czekoladę rozpuszczamy z masłem w małym rondlu ustawionym na niewielkim ogniu. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Odstawiamy do przestygnięcia.

2

SCHŁADZAMY CIASTO W LODÓWCE

Żurawiny i pozostałe składniki dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 2-2,5 godziny, do momentu całkowitego zestalenia.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2299,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

574,9 kcal

🥑

Tłuszcz

37,1 g

🌾

Węglowodany

58,3 g

🥬

Błonnik

4,4 g

💪

Białko

4,4 g

Podobne przepisy

Blok czekoladowy – domowy! - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl