zywieniesportowcow.pl

3 sposoby na koktajle • przepis • składniki • przygotowanie

Zobacz, jakie sposoby na orzeźwienie, odnowę oraz odbudowę ma Kinga Paruzel! Przygotuj razem z nią 3 koktajle.

3 sposoby na koktajle

Zobacz, jakie sposoby na orzeźwienie, odnowę oraz odbudowę ma Kinga Paruzel! Przygotuj razem z nią 3 koktajle.

Czas przygotowania
min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cytryna - 0,5 szt.
jogurt naturalny - 120 g
mango - 0,5 szt.
mięta świeża - 2 g
mleko - 115 ml
pistacje - 20 g
syrop klonowy - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MANGO LASSI:
Do misy blendera dodajemy obrane i pokrojone mango. Wlewamy mleko, jogurt i syrop klonowy. Wyciskamy sok z połowy cytryny. Dodajemy miętę. Całość miksujemy na gładką masę i przelewamy do szklanki. Dekorujemy miętą i posiekanymi pistacjami.
2.PRZYGOTOWUJEMY ZIELONY KOKTAJL:
Awokado przekrawamy na pół. Gruszkę dokładnie myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Do misy blendera dodajemy awokado, gruszkę, mleko sojowe, syrop klonowy, płatki owsiane, garść jarmużu, najlepiej zmrożonego. Całość dokładnie miksujemy, przelewamy do szklanki i dekorujemy malinami.
3.PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL ORZECHOWO-CZEKOLADOWY:
Do misy blendera dodajemy masło orzechowe, obranego banana, mleko ryżowe, cynamon, nasiona chia, kakao i szczyptę soli. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy jeżynami i poppingiem jaglanym.
3 sposoby na koktajle

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MANGO LASSI

Do misy blendera dodajemy obrane i pokrojone mango. Wlewamy mleko, jogurt i syrop klonowy. Wyciskamy sok z połowy cytryny. Dodajemy miętę. Całość miksujemy na gładką masę i przelewamy do szklanki. Dekorujemy miętą i posiekanymi pistacjami.

2

PRZYGOTOWUJEMY ZIELONY KOKTAJL

Awokado przekrawamy na pół. Gruszkę dokładnie myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Do misy blendera dodajemy awokado, gruszkę, mleko sojowe, syrop klonowy, płatki owsiane, garść jarmużu, najlepiej zmrożonego. Całość dokładnie miksujemy, przelewamy do szklanki i dekorujemy malinami.

3

PRZYGOTOWUJEMY KOKTAJL ORZECHOWO-CZEKOLADOWY

Do misy blendera dodajemy masło orzechowe, obranego banana, mleko ryżowe, cynamon, nasiona chia, kakao i szczyptę soli. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do szklanki, dekorujemy jeżynami i poppingiem jaglanym.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

472 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

472 kcal

🥑

Tłuszcz

16,2 g

🌾

Węglowodany

67,8 g

🥬

Błonnik

8 g

💪

Białko

22,5 g

Podobne przepisy

3 sposoby na koktajle - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl