zywieniesportowcow.pl

Złoty sernik z kiwi • przepis • składniki • przygotowanie

Szybki i uda się każdemu! Złoty sernik z kiwi zachwyca chrupiącym, korzennym spodem i delikatną masą na bazie mascarpone. Spróbuj, a przepis zostanie z Tobą na dłużej!

Złoty sernik z kiwi

Szybki i uda się każdemu! Złoty sernik z kiwi zachwyca chrupiącym, korzennym spodem i delikatną masą na bazie mascarpone. Spróbuj, a przepis zostanie z Tobą na dłużej!

Czas przygotowania
85 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 9
Poziom trudności
łatwy

Składniki

budyń waniliowy - 40 g
ser mascarpone - 500 g
syrop klonowy - 100 g
śmietana 18% - 200 g
ciastka owsiane - 240 g
masło - 5 łyżek
cynamon - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
precel - 1 garść
mięta świeża - 10 g
kiwi - 3 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD SERNIKA:
Ciasteczka łączymy z cynamonem i solą w naczyniu blendera. Miksujemy bardzo drobno. Dodajemy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc plastyczną masę.
2.PODPIEKAMY SPÓD SERNIKA:
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociskamy i wyrównujemy z wierzchu. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na czas przygotowywania masy serowej.
3.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ:
Wszystkie składniki masy serowej łączymy i dokładnie mieszamy w dużej misce. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.
4.PODAJEMY SERNIK:
Upieczony sernik odstawiamy do wystudzenia. Z wierzchu dekorujemy kiwi pokrojonymi w plasterki, listkami świeżej mięty i solonymi precelkami.
Złoty sernik z kiwi

Czas przygotowania

85 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 9

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD SERNIKA

Ciasteczka łączymy z cynamonem i solą w naczyniu blendera. Miksujemy bardzo drobno. Dodajemy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc plastyczną masę.

2

PODPIEKAMY SPÓD SERNIKA

Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociskamy i wyrównujemy z wierzchu. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na czas przygotowywania masy serowej.

3

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

Wszystkie składniki masy serowej łączymy i dokładnie mieszamy w dużej misce. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.

4

PODAJEMY SERNIK

Upieczony sernik odstawiamy do wystudzenia. Z wierzchu dekorujemy kiwi pokrojonymi w plasterki, listkami świeżej mięty i solonymi precelkami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4468 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

496,4 kcal

🥑

Tłuszcz

34,9 g

🌾

Węglowodany

41,7 g

🥬

Błonnik

2 g

💪

Białko

6,6 g

Podobne przepisy

Złoty sernik z kiwi - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl