Zielona pasta jajeczna • przepis • składniki • przygotowanie
Niesamowicie prosta w przygotowaniu i smaczna – właśnie taka jest ta zielona pasta jajeczna. Sprawdź ten przepis i poznaj nowy pomysł na pyszne kanapki!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY JAJKA
W koszyczku układamy jajka. Do pojemnika miksującego wlewamy ok. 500 ml wody. W pojemniku montujemy koszyczek z jajkami i gotujemy je z użyciem programugotowanie jaj / średnie, na twardo.
PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ
Z pojemnika zdejmujemy koszyk i wylewamy wodę. Jajka obieramy i przekładamy do pojemnika miksującego. Następnie dodajemy do niego także szczypiorek, ser i majonez. Całość blendujemy przy pomocyprogramu miksuj na puréeiczas 30 sekund.
PODAJEMY PASTĘ
Gotową pastę przekładamy do miski i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
497,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
248,8 kcal
Tłuszcz
18,7 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0,1 g
Białko
16,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Cytrynowe Orzeźwienie
Kruchy i orzeźwiający torcik z aromatyczną cytryną i migdałami to idealny dodatek do popołudniowej kawy, nie tyko latem!

Pizza bianca z kurkami
Wykorzystaj sezon na kurki i przygotuj wyśmienitą, białą pizzę z sosem śmietanowym według przepisu Karola Okrasy!

Śniadaniowa pizza z serka wiejskiego
Ta pizza jest najbardziej fit, czyli taka na cieście z dodatkiem serka wiejskiego, na której jako dodatek króluje wędzony łosoś. To idealny pomysł na pyszne i pełne białka śniadanie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z jabłkiem i granatem
Lekka i orzeźwiająca sałatka, którą przygotujesz w 20 minut! Jabłko, granat, pyszny sos winegret i aromatyczny ser sałatkowy – to idealne połączenie, któremu się nie oprzesz.

Jajka zapiekane w szynce
Pomysłowy sposób na serwowanie jajek, który sprawdzi się na niejednym śniadaniu lub przyjęciu. Wszyscy będą zachwyceni!

Kotlety mielone z purée
Sprawdzony przepis na soczyste i delikatne kotlety mielone? Tylko od Karola Okrasy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Naleśniki à la Raffaello
Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!

Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
Oryginalna sałatka ze smażonym śledziem, jabłkiem, selerem i aromatyczną skórką z pomarańczy!

Pieguski
Pieguski to jedne z najpopularniejszych ciasteczek, które uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Charakteryzują się chrupiącą konsystencją i czekoladowymi „piegami”. Ciastka rozpływają się w ustach i z wyglądu łudząco przypominają amerykańskie chocolate chip cookies. Przygotowanie piegusków w domu jest nie tylko proste, ale także daje mnóstwo radości i satysfakcji.