Walentynkowe serduszka • przepis • składniki • przygotowanie
Doskonały słodki prezent dla ukochanej osoby! Ciasteczka w kształcie serduszek!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 20
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ JAJKA
ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie i obierz ze skorupek.
ŻÓŁTKA ODDZIEL OD
białek i przetrzyj przez sitko o drobnych oczkach lub bardzo drobno posiekaj i rozdrobnij za pomocą ostrza noża.
CIASTO KRUCHE WSZYSTKIE
składniki zagniatamy.
ODSTAWIAMY DO LODÓWKI
na około godzinę.
ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO NA
grubość 3-4 mm, wycinamy serduszka i nakłuwamy je widelcem.
MASA KOKOSOWA UMIESZCZAMY
wszystkie składniki w garnku i prażymy je przez 6 minut na małym ogniu (do momentu ścięcia białka).
PRZESTUDZONĄ MASĘ KOKOSOWĄ
wyciskamy ze szprycy na kruche serduszka po ich obwodzie.
PIECZEMY W TEMPERATURZE
180°C przez około 12 minut.
GALARETKA MALINOWA ŻELATYNĘ
moczymy w wodzie.
MALINY ODPAROWUJEMY W
garnku na niewielkim ogniu, dodajemy cukier.
ZDEJMUJEMY GARNEK Z
palnika i dodajemy namoczoną żelatynę.
MIESZAMY DO ROZPUSZCZENIA
żelatyny.
LEKKO GĘSTNIEJĄCĄ GALARETKĘ
wylewamy na upieczone, przestudzone kruche serduszka.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
5300 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
265 kcal
Tłuszcz
12,4 g
Węglowodany
35,5 g
Błonnik
3,8 g
Białko
3,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
Idealny napój na lato – orzeźwiający kompot z rabarbaru z listkami mięty i kostkami lodu. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Tofu na bagietce to wyśmienite połączenie i smaczna przekąska. Spróbuj koniecznie!

Ubijany ganasz
Szukasz nowej metody dekoracji tortów? Koniecznie wypróbuj przepis na ubijany ganasz! Ten pyszny, czekoladowy krem, który dzięki ubijaniu z masłem staje się niezwykle puszysty, będzie idealną dekoracją wielu tortów.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
W miskach pełnych mocy nie może zabraknąć warzyw i owoców! Daria podaje je z kaszą, ciecierzycą i miętowo-jogurtowym dressingiem. Chrupnij i sprawdź, jak smakują!

Sernik na zimno z galaretką z truskawkami
Najlepsze słodkie na lato? Takie, którego nie trzeba piec i które ma dużo świeżych owoców! Idealny będzie więc sernik na zimno z galaretką z truskawkami, który zachwyci smakiem i ochłodzi w gorący dzień.

Ciabatta z indykiem
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
Ciepła sałatka z aromatycznym kozim serem, której smak dopełnia dressing z grejpfruta. Koniecznie spróbuj!

Sałatka z selera i jajek z ziołami
Pyszna pasta jajeczna wzbogacona smakiem selera naciowego i świeżych ziół – idealna nie tylko na wiosenne kanapki.

Sałatka z kaszą bulgur i warzywami
Orzeźwiająca sałatka z warzywami, kaszą bulgur i cytrusowym dressingiem to doskonałe danie na lato!