Pieczony boczek z airfryera • przepis • składniki • przygotowanie
Pieczony boczek z airfryera z wyjątkowo chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. Pokrojony w plastry będzie świetnym dodatkiem na kanapki lub do obiadu.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY BOCZEK
Boczek osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie skórę nacinamy w kratkę, uważając, aby nie naciąć mięsa. Z drugiej strony mięso dokładnie nacieramy solą i odkładamy boczek na ok. 15 minut.
PIECZEMY BOCZEK
Natarte solą mięso ponownie osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy olejem. Boczek pieczemy w airfryerze przez ok. 40 minut w temp. 180°C. Gotowe mięso pod przykryciem odstawiamy na ok. 10 minut. Boczek podajemy pokrojony w plastry.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
6136 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1227,2 kcal
Tłuszcz
132,2 g
Węglowodany
0 g
Błonnik
0 g
Białko
8,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tost z karmelizowaną brzoskwinią
Tosty? Czujesz już ten wspaniały zapach upieczonego pieczywa? To sprawdź, jak smakuje z serem burrata i karmelizowaną brzoskwinią! To świetny pomysł na przepyszne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia!

Klasyczna karpatka
Klasyczna karpatka z domowym, waniliowym kremem budyniowo-maślanym to prawdziwie rozpływające się w ustach ciasto. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się jej wyjątkowym smakiem.

Bułki maślane
To doskonały dodatek do śniadania na słodko. Smakują tak samo wyśmienicie z dodatkami, jak i bez.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Proteinowe gofry owsiane
Szukasz pomysłu na fitśniadanie na słodko? Dłużej nie musisz! Wypróbuj ten przepis na proteinowe gofry z płatków owsianych z dodatkiem waniliowej odżywki białkowej.

Bieszczadzkie fuczki
Fuczki są tak proste w przygotowaniu jak placki ziemniaczane, ale zawierają sekretny składnik: kiszoną kapustę! To ona sprawia, że zwykłe danie zamienia się w lokalny przysmak – z serca Bieszczadów. Spróbuj koniecznie!

Klasyczna sałatka z mozzarellą
Sałatka Caprese jest jednym z najprostszych połączeń, które odzwierciedlają ducha włoskiej kuchni. Soczyste pomidory i kremowy ser w połączeniu ze świeżymi ziołami i odrobina oliwy tworzą połączenie, które na stałe wkradło się w menu restauracji na całym świecie. Jak przygotować pyszną sałatkę z mozzarellą i pomidorem? Z przyjemnością podzielimy się z Tobą naszym przepisem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zupa z suszonymi pomidorami i mascarpone
Wśród smaków we włoskim stylu pomidory wiodą prym! W tym przepisie zamknięto je w gęstej kremowej zupie z dodatkiem sera mascarpone.

Miętowe torciki z jagodami
Idealny deser dla fanów miętowych słodkości. Torciki z ciasta kruchego z miętowym kremem i jagodami!

Curry z ciecierzycą i kurczakiem
Curry z kurczakiem i ciecierzycą w prawdziwie orientalnym stylu. To pełne aromatu danie, które swoim smakiem zachwyca nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Koniecznie sprawdź, jak je przygotować!